Fast Ferries

Η εταιρία Fast Ferries με καθημερινά δρομολόγια από Ραφήνα για Άνδρο Τήνο Μύκονο Νάξο βρίσκεται παρούσα στις ελληνικές θάλασσες από το 1989 παρέχοντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες με ασφάλεια, άνεση και ποιότητα.

Τα τελευταία χρόνια έχει μια πολύ δυναμική ανάπτυξη στις Κυκλάδες έχοντας δρομολογήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το Ε/Γ-Ο/Γ FAST FERRIES ANDROS και το Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π. με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση προς το επιβατικό κοινό.

Το 2020, η Fast Ferries ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αγοράς και της παραλαβής του πλοίου THUNDER. Με την προσθήκη του νέου ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού, ο στόλος της θα αριθμεί πλέον τα 4 πλοία.

Η συνεχής βελτίωση της τεχνογνωσίας δια θαλάσσης μεταφορά ανθρώπων, οχημάτων και φορτίων είναι μια διαδικασία που ακολουθείται πιστά στη Fast Ferries. Με γνώμονα αυτή την διάθεση συνεχούς βελτίωσης επενδύει στην στελέχωση των πληρωμάτων της με ανθρώπινο δυναμικό που δύναται να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε της ταξίδι!

Με περισσότερα δρομολόγια και επιλογές ωραρίων η Cyclades Fast Ferries συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και στην ευημερία των νησιωτικών προορισμών που προσεγγίζει.

Παράλληλα ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής παρέχει εκπτώσεις και προσφορές που θα απολαύσετε και εσείς κάνοντας κράτηση στο i-ferry.gr και συλλέγοντας πόντους από το Fast Friends Club που δημιουργήθηκε από την FAST FERRIES με σκοπό να επιβραβεύει το επιβατικό κοινό για την προτίμησή του στα πλοία της σε συνδυασμό με το Imagination Bonus Club το οποίο θα σας δώσει παράλληλα προνόμια από την αγορά των εισιτηρίων σας που θα τα εκδόσετε στο i-ferry.gr.

Μην χάνετε χρόνο, βρείτε εύκολα και γρήγορα το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει και πληρώστε on line με ασφάλεια και ταχύτητα. Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει από όπου σας εξυπηρετεί! Με το i-ferry.gr το ταξίδι ξεκινάει από την ώρα της κράτησης!

Ειδικές προσφορές / Εκπτώσεις Fast Ferries 2022

έκπτωση 30% στους ναύλους επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων. Η προσφορά ισχύει για όλα τα δρομολόγια εφόσον τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής εκδίδονται ταυτόχρονα.

έκπτωση 25% στους συνταξιούχους του ΝΑΤ.

Η έκπτωση ισχύει για όλες τις θέσεις.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επιδείξη της ειδικής κάρτας του ΝΑΤ.

έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη του θεωρημένου βιβλιαρίου πολυτέκνων.

Τα τέκνα των πολυτέκνων δικαιούνται την έκπτωση έφοσον φέρουν το ανάλογο δελτίο.

έκπτωση 30% για τiς τρίτεκνες οικογένειες.

Η έκπτωση ισχύει για όλες τις θέσεις.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας συλλόγου τριτέκνων η του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. Τα τέκνα των τριτέκνων δικαιούνται την έκπτωση εώς την ηλικία των 23 ετών με την επίδειξη της ταυτότητας τους.

έκπτωση 50% για τους φοιτητές.

Η έκπτωση ισχύει για όλους τους φοιτητές ελληνικών (και για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με την επίδειξη του Δελτίου Μετακίνησης Φοιτητή) πανεπιστημίων για όλο το έτος.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας

• 100%  έκπτωση για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, στην οικονομική θέση και στα αεροπορικού τύπου καθίσματα.

Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη πιστοποιητικού γέννησης.

• 50%  έκπτωση σε όλες τις κατηγορίες θέσεων.
• Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη πιστοποιητικού γέννησης.
 

έκπτωση 50% στα άτομα με ειδικές ανάγκες στους τυφλούς και στους συνοδούς αυτών.

Η έκπτωση ισχύει για όλες τις θέσεις.

Η προσφορά ισχύει για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% ενώ έκπτωση 50% ισχύει και για τα αυτοκίνητά τους, εφόσον είναι χαρακτηρισμένα αναπηρικά στην άδεια κυκλοφορίας τους. Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επιδείξη της σχετικής απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

έκπτωση 25% στα ατομικά εισιτήρια και στα εισιτήρια των οχημάτων, του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού και των οπλιτών θητείας του ΥΠΕΘΑ, όπως και των αστυνομικών και των πυροσβεστών, τα οποία αφορούν τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους. Η έκπτωση παρέχεται σε όλες τις θέσεις επιβατών και στα εισιτήρια οχημάτων θα ισχύει για τις κατηγορίες ΙΧ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Τόσο για την έκδοση των εισιτηρίων όσο και για την επιβίβαση στα πλοία, θα πρέπει να επιδεικνύεται η υπηρεσιακή ταυτότητα του επιβάτη. Η έκπτωση ισχύει σε όλα τα δρομολόγια και για όλους τους προορισμούς της Fast Ferries, αλλά δεν μπορεί να συνδυαστεί και με άλλη εμπορική έκπτωση της εταιρείας.

Τελευταία ενημέρωση 20/05/2021

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.
  • Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για ασυνόδευτα ΙΧ και Μοτοσυκλέτες.
  • Οι δικαιούχοι των ανωτέρω εκπτώσεων οφείλουν να επιδεικνύουν τα δικαιολογητικά κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Δρομολόγια και εκπτώσεις Fast Ferries

Στο i-ferry.gr θα βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις προσφορές της Fast Ferries . Μπορείτε να κάνετε on-line κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτήριων χωρίς επιπλέον ή κρυφές χρεώσεις από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο.

Δρομολόγια πλοίων εσωτερικού Fast Ferries

Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Νάξο

Κεντρικά γραφεία Fast Ferries

Kyklades Travel / Άνδρος

Λιμάνι Γαυρίου
Άνδρος
Τηλ: 0030 22820-72363
Porto Andros / Άνδρος

Γαύριο Άνδρου
Άνδρος
Τηλ: 0030 22820-71222
Mamalis Travel / Μύκονος

Περιφερειακή οδός, Βουγλί
Μύκονος
Τηλ: 0030 22890-27027
Sea & Sky Travel / Μύκονος

Λιμάνι Μυκόνου
Μύκονος
Τηλ: 0030 22890-22853
Aeolos Travel / Τήνος


Λιμάνι Τήνου
Τήνος
Τηλ: 0030 22830-25882
Mamalis Travel / Ραφήνα


Λιμάνι Ραφήνας
Ραφήνα
Τηλ: 0030 22940-26239
Naxos Tours / Νάξος


Πρωτοπαπαδάκη , Παραλία χώρας Νάξου
Νάξος
Τηλ: 0030 22850-24000

Στόλος Fast Ferries

THEOLOGOS P
Μήκος (μ): 118.14 Κλίνες: N/A
Πλάτος (μ): 21 Επιβάτες: 1154
Ταχύτητα: 22 ,0 Kn Οχημάτα: 300
EKATERINI P
Μήκος (μ): 121.45 Κλίνες: N/A
Πλάτος (μ): 18 Επιβάτες: 1127
Ταχύτητα: 21,0 Kn Οχημάτα: 240
FAST FERRIES ANDROS
Μήκος (μ): 115 Κλίνες: N/A
Πλάτος (μ): 20 Επιβάτες: 1200
Ταχύτητα: 19.5 Kn Οχημάτα: 280

Πολιτικές εταιρίας

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΥΛΟΥ

Από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου έως και 8 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: Τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας.
Από 7 ημέρες έως και την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: Τα εισιτήρια ακυρώνονται με 50% ακυρωτικά εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή εναλλακτικά μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας έως και 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.
Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή. Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παραδώσουν τα εισιτήρια στο πρακτορείο έκδοσης.

ΕΚΔΟΣΗ & ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το εισιτήριο είναι ατομικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για το ταξίδι, το δρομολόγιο και τη θέση που εκδόθηκε.Η αγορά εισιτήριου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για να είναι δυνατή η καταγραφή τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά. Συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται: Το Ονοματεπώνυμο του επιβάτη, το φύλο: άνδρας/γυναίκα, η ηλικία: ενήλικος/παιδί/βρέφος, και ο αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης η ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται Ειδική Φροντίδα. Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων. Παιδιά μέχρι 4 ετών: είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Οι επιβάτες βάση του νόμου υπ΄ αριθ. 3709/2008 υποχρεούνται να προσέρχονται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρουν τα οχήματα τους στον χώρο αναμονής φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ισχύουν για 1 χρόνο από την ημερομηνία που εκδόθηκαν και δεν γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση. Είναι απαραίτητο πριν την επιβίβαση το αρχικό εισιτήριο να αντικατασταθεί με νέο εισιτήριο. Εάν μέχρι την ημερομηνία ταξιδιού έχουν αυξηθεί οι ναύλοι, οι κάτοχοι εισιτηρίων ανοιχτής ημερομηνίας πρέπει να καταβάλλουν τη διαφορά

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ

Οι επιβάτες και τα οχήματα μπορούν να επιβιβασθούν χωρίς να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, κάνοντας αντικατάσταση εισιτηρίου. Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο , οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.

Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να δηλώσει εγγράφως την απώλεια αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδιού, τη διαδρομή, τον αριθμό του απολεσθέντος εισιτηρίου, τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού. Εφόσον το απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρίας να έχει ταξιδέψει σε διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία ταξιδιού, η εταιρία θα χορηγήσει εισιτήριο για τη διαδρομή χωρίς την καταβολή επιπλέον ναύλου. 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η εταιρία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει όλα τα προγραμματισμένα της δρομολόγια. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίηση τους εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Παρακαλούμε πολύ για την ορθή έκδοση των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων καθώς και των εκπτωτικών εισιτηρίων προς αποφυγή ταλαιπωρίας των επιβατών. Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήρια τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Ο κομιστής ολόκληρου εισιτηρίου δικαιούται να μεταφέρει δωρεάν αποσκευές έως 50 κιλά η έως 1 κυβικό μέτρο. Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το πλοίο μας διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το πλοίο διαθέτει ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στα μπαρ, τα εστιατόρια και στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατο ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Το πλοίο παρέχει ειδικό χώρο για την καθημερινή υγιεινή των κατοικίδιών. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ

Οι επιβάτες που έχασαν ή βρήκαν κάποιο αντικείμενο, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Ρεσεψιόν του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή μετά την αποβίβαση, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyclades Fast Ferries.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους λιμενικές αρχές. Οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάζουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριο τους, το διαβατήριο ή την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση, εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ταυτότητα του. Μετά την επιβίβαση, δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπευθύνων αξιωματικών του πλοίου. Σε περίπτωση που ο επιβάτης επιθυμεί να ματαιώσει το ταξίδι του μετά την επιβίβαση του, πρέπει να μεταφέρει εκτός του πλοίου τις αποσκευές του και το όχημα του (εφόσον αυτό είναι δυνατόν). Ένα έχετε μαζί σας όπλο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την επιβίβαση.

Όλες οι αναφερόμενες πληροφορίες, που εμφανίζονται παραπάνω έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Η τελική επιβεβαίωση όλων των αναφερόμενων εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πραγματοποιείται είτε μέσω της ιστοσελίδας της ακτοπλοϊκης εταιρίας είτε μέσω του online συστήματος κρατήσεων ακτοπλοικών εισιτηρίων του i-ferry.gr.