Όροι χρήσης


Ο ιστότοπος

Ο ιστότοπος i-ferry.gr by Imagination τελεί υπό την διεύθυνση της ταξιδιωτικής επιχείρησης με διακριτικό τίτλο «Imagination ΙΚΕ” με ΑΦΜ 800914592, η οποία είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Τουρισμού με το ειδικό σήμα λειτουργίας 02.06.Ε.61.00.01642.0.0

Η i-ferry.gr by Imagination είναι επίσημος συνεργάτης όλων των ακτοπλοϊκών εταιριών που εμφανίζονται στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα. Για λόγους συντομίας θα αναφέρεται εφ’ εξής με την ονομασία “i-ferry.gr“.

Όροι συναλλαγών

Η χρήση του παρόντος ιστότοπου υπόκειται στους όρους που παρατίθενται στη συνέχεια. Παρακαλούμε, διαβάστε προσεκτικά τους γενικούς όρους χρήσης, πριν κάνετε χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών της i-ferry.gr. Η πρόσβαση στον ιστότοπο και η χρήση των υπηρεσιών μας, προϋποθέτει τη γνώση και την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων που παρατίθενται στη συνέχεια.
Επειδή η λειτουργία της i-ferry.gr ενεργεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και είναι διαμεσολαβητική μεταξύ των χρηστών και των παρόχων ακτοπλοϊκών μεταφορών και κάθε άλλης τουριστικής υπηρεσίας οι χρήστες θα πρέπει να ανατρέχουν και στους γενικούς όρους συναλλαγών και τις πολιτικές του παρόχου της εκάστοτε υπηρεσίας που επιθυμούν να λάβουν. Όταν πραγματοποιείτε μια κράτηση μέσω του ιστότοπου μας, αυτόματα συνάπτετε μια ξεχωριστή σύμβαση με αυτούς τους παρόχους σε σχέση με τα εν λόγω προϊόντα και υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, δεν αποτελούμε μέρος της συμβατικής σχέσης που συνάπτετε με τον πάροχο, όσον αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παραγγέλλετε στον ιστότοπο μας, εκτός εάν ρητά προβλέπεται διαφορετικά στους παρόντες όρους.

Κρατήσεις

Ο χρήστης, κάνοντας μια κράτηση μέσω του ιστότοπου της i-ferry.gr δίνει δεσμευτική εντολή σε κάθε περίπτωση στην i-ferry.gr να μεσολαβήσει με τον εκάστοτε πάροχο όσον αφορά στην ταξιδιωτική υπηρεσία που επιθυμεί να λάβει.

Κατά τη διαδικασία κράτησης –αγοράς μίας παρεχόμενης υπηρεσίας- ο χρήστης οφείλει να ακολουθεί τη διαδικασία εισαγωγής πληροφοριών όπως αυτές διαμορφώνονται από την μηχανή κράτησης της i-ferry.gr και αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω

Βήμα 1 : Αναζήτηση δρομολογίου

Βήμα 2 : Σύγκριση τιμών εισιτηρίων

Βήμα 3 : Κάνε κράτηση τώρα

Χρησιμοποίησε το On Line σύστημα κρατήσεων θέσεων για να ολοκληρώσεις την κράτηση σου και επίλεξε τον τρόπο που θέλεις να παραλάβεις το εισιτήριο σου

Επιλογή θέσεων

Στοιχεία επιβατών

Στοιχεία επικοινωνίας

Λεπτομέρειες παράδοσης και υπηρεσιών

Πληρωμή

Υπάρχουν περιπτώσεις που μία κράτηση αποτυγχάνει επιβεβαίωσης κατά το τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής της για διαφόρους λόγους. Στη περίπτωση αυτή θα σας επιστρέψουμε το ποσόν χρέωσης στο λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας

Ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων του κατά τη ηλεκτρονική υποβολή τους αλλά και τον έλεγχο των στοιχείων του και της εκάστοτε κράτησης κατά τη λήψη του αποδεικτικού email που θα λάβει από την i-ferry.gr. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια των στοιχείων κράτησης ή του ατόμου / ατόμων, ο χρήστης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την i-ferry.gr.

Η i-ferry.gr, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διόρθωση των στοιχείων, αλλά δεν μπορεί να την εγγυηθεί καθώς και δεν ευθύνεται για τυχόν χρεώσεις που δύναται να επιβληθούν από τον εκάστοτε πάροχο.
Σε κάθε περίπτωση μετά τη πραγματοποίηση της κράτησης, ο χρήστης δεν μπορεί να υπαναχωρήσει μονομερώς από αυτήν.
Το όνομα του χρήστη στο σύστημα κρατήσεων, θα πρέπει να αντιστοιχεί στο όνομα της ταυτότητας.

Σε περίπτωση κάποιας αλλαγής για την οποία ευθύνεται ο πάροχος του ταξιδιού, η i-ferry.gr θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη και να τον ενημερώσει εγκαίρως. Για οποιαδήποτε βεβαίως τέτοια αλλαγή, πρωτίστως θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως η i-ferry.gr από τον πάροχο διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

Ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την τήρηση των κανόνων που θέτει ο εκάστοτε πάροχος και οφείλει να ενημερωθεί μέσω αυτού.

Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς κανόνες του ιστότοπου η i-ferry.gr διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει την κράτηση του.

Επιβεβαίωση κράτησης

Με την ολοκλήρωση των βημάτων της διαδικασίας κράτησης μέσω της i-ferry.gr, θα σας αποσταλεί email με την επιβεβαίωση της κράτησης σας, τον μοναδικό αριθμό κράτησης και τα στοιχεία που έχετε δηλώσει κατά την ώρα της κράτησης. Με την λήψη του email επιβεβαίωσης ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να ελέγξει την ορθότητα όλων των στοιχείων της κράτησης που έχει κάνει και να ενημερώσει , την i-ferry.gr, για τυχόν λάθη που θα προκύψουν άμεσα.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν λάβετε το συγκεκριμένο email θα πρέπει να ελέγξετε άμεσα τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία του email που έχετε δηλώσει στην κράτηση. Στην περίπτωση που εξακολουθείτε να μην βρίσκεται το email επιβεβαίωσης θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας ώστε να επαληθεύσουμε την ορθή ολοκλήρωση της διαδικασίας της κράτησης και κατ επέκταση την δέσμευση των επιλεγμένων από εσάς θέσεων στο επιλεγμένο δρομολόγιο.

Παραλαβή εισιτηρίων

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που εκδίδονται από την i-ferry.gr μπορείτε να τα παραλάβετε με τους παρακάτω τρόπους τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε στο 5ο βήμα της διαδικασίας κράτησης :

Από τα γραφεία μας, χωρίς χρέωση, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας μας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-18:00 & Σάββατο 09:00-14:00

Από τα λιμενικά γραφεία ή τους κεντρικούς λιμενικούς πράκτορες της ναυτιλιακής εταιρίας που βρίσκονται στο λιμάνι αναχώρησης (2-3 ώρες πριν την αναχώρηση)

Να σας αποσταλούν με ταχυμεταφορική εταιρία στην επιθυμητή διεύθυνση .

Στην περίπτωση αποστολής των εισιτηρίων στο χώρο της επιλογής σας, επιβαρύνεστε με επιπλέον ποσό:
i. 3,50 € για αποστολές εντός Αθηνών/Αττικής
ii. 7 € για αποστολές εκτός νομού Αττικής.
iii. 22 € για αποστολές στο εξωτερικό.

Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την έγκαιρη και έγκυρη παραλαβή των εισιτηρίων σας από τα γραφεία μας, ενώ ειδικά για την περίπτωση που έχετε επιλέξει την παράδοση των εισιτηρίων μέσω ταχυμεταφορικής εταιρίας στο χώρο σας, ισχύουν οι όροι παράδοσής που θέτει η ταχυμεταφορική εταιρεία. Η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνετε. Σε περίπτωση απουσίας σας κατά την παράδοση των εισιτηρίων από την ταχυμεταφορική εταιρία, ή σε περίπτωση που η διεύθυνση που έχετε δηλώσει δεν είναι ακριβής, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παράδοση των εισιτηρίων στο χώρο σας, τα εισιτήρια επιστρέφονται από την ταχυμεταφορική εταιρία στα γραφεία μας και πλέον η παραλαβή τους θα πραγματοποιείται μόνο από εκεί. Εάν επιθυμείτε την εκ νέου αποστολή των εισιτηρίων στο χώρο σας, τότε θα χρεωθείτε με το επιπλέον κόστος της δεύτερης αποστολής.

Σας συνιστούμε όταν επιλέγετε την παράδοση μέσω ταχυμεταφορικής εταιρίας να έχετε χρονικό περιθώριο τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης σας

Τιμές

Οι τιμές που αναφέρονται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας κράτησης είναι τελικές και περιλαμβάνουν την αξία του εισιτηρίου και της κρατήσεις υπέρ τρίτων. Οι οριστικές τιμές επιβεβαιώνονται στο 3ο βήμα πριν προχωρήσετε στο στάδιο της πληρωμής. Η i-ferry.gr δεν σας χρεώνει με κανένα επιπλέον ποσό για την χρήση της μηχανής κρατήσεων της.
Οι τιμές καθορίζονται από τον πάροχο της υπηρεσίας (ναυτιλιακή εταιρία) και για τυχόν αλλαγές των τιμών ή των ακυρωτικών σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης της υπηρεσίας που έλαβε ο χρήστης, η i-ferry.gr δεν φέρει καμία ευθύνη
Σημαντικές σημειώσεις :
Στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Χίος-Τσεσμέ, Τσεσμέ-Χίος, Ρόδος-Μαρμαρίδα, Μαρμαρίδα-Ρόδος, Μπόντρουμ-Κως, Κως-Μπόντρουμ, Φέτιγιε-Ρόδος και Ρόδος-Φέτιγιε τα λιμενικά τέλη ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στις τιμές και καταβάλλονται τοπικά κατά την επιβίβαση στο πλοίο.
Κατά το check-in στα λιμάνια αναχώρησης ενδέχεται να σας ζητηθεί η καταβολή 1,00 (ένα) Ευρώ το άτομο για κόστος εξυπηρέτησης/εκτύπωσης των εισιτηρίων επιβίβασης!

Χρέωση υπηρεσιών

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας για να κάνετε κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μας εξουσιοδοτείτε να ενεργήσουμε ως αντιπρόσωποί σας κατά τη διαδικασία της κράτησης των εισιτηρίων από την επιλεγμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία και να κάνουμε την πληρωμή εξ ονόματός σας και εκ μέρους σας, όπως απαιτείται. Η παροχή της ως άνω υπηρεσίας από μέρους μας δε χρεώνεται. Η συνολική τιμή του εισιτηρίου καθώς και η ανάλυση αυτής στα επιμέρους ποσά θα εμφανιστεί στη σελίδα, προτού επιβεβαιώσετε την κράτησή σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ακύρωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή μετά την ολοκλήρωση της κράτησης και την αγορά του εισιτηρίου σας, θα χρεωθείτε με ένα τέλος εξυπηρέτησης (χρέωση υπηρεσιών) από την εταιρεία μας, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό 3€ για κάθε εισιτήριο. Η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, καθώς και οι όροι που διέπουν μία τέτοια αλλαγή ή ακύρωση, εξαρτώνται από τους όρους που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία, στους οποίους δεν έχουμε καμία επιρροή. Επιπλέον κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, το οποίο καθορίζεται από τους όρους της εκάστοτε ακτοπλοϊκής εταιρείας, θα βαρύνει αποκλειστικά εσάς. Σε περίπτωση ακύρωσης, επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατό με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας. Μόλις λάβουμε τα εισιτήρια, σας επιστρέφουμε το αντίστοιχο ποσό σε περίπου 20 έως 30 εργάσιμες ημέρες. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τα έξοδα αποστολής δεν επιστρέφονται.

Για την αγορά των προσφερόμενων μέσω του ιστότοπου μας προϊόντων ή υπηρεσιών πέραν των παρόντων, θα έχουν εφαρμογή και όλοι οι όροι των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Οι όροι των ακτοπλοϊκών εταιρειών ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν διατάξεις σχετικά με τις διαδικασίες πληρωμής, την υπερημερία, την απόδοση ευθύνης, τις ακυρώσεις, τις αλλαγές κρατήσεων και προγραμματισμένων δρομολογίων, τις επιστροφές χρημάτων (εφόσον προσφέρονται) και οποιουσδήποτε άλλους περιορισμούς.

Γι’ αυτό το λόγο σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους αυτούς. Είστε υπεύθυνοι για τη συμμόρφωσή σας με οποιουσδήποτε όρους ακτοπλοϊκών εταιρειών, ή άλλων παρόχων, σε σχέση με τις ώρες επιβίβασης επιβατών και οχημάτων, ώρες αναχώρησης πλοίων, ή άλλα θέματα. Οφείλετε να επιβεβαιώσετε με την αντίστοιχη λιμενική αρχή την ώρα αναχώρησής σας από το εκάστοτε λιμάνι, καθώς σε περιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχει αυξημένη κίνηση στο λιμάνι, υπάρχει κάποια απεργία που επηρεάζει τα δρομολόγια των πλοίων ή υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος λόγος ανωτέρας βίας, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις ή/και αλλαγές στο δρομολόγιό σας.

Διπλανές θέσεις στο πλοίο

Κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης, η επιλογή διπλανών ή συγκεκριμένων θέσεων δεν είναι δυνατή καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν παρέχουν το πλάνο των διαθέσιμων θέσεων του εκάστοτε πλοίου στην πλατφόρμα κράτησης του ιστότοπου μας. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα επιχειρεί να τοποθετήσει τους επιβάτες της ίδιας κράτησης σε διπλανές θέσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι εξασφαλισμένο. Στην περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε διπλανές θέσεις και υπό την προϋπόθεση ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία που έχετε επιλέξει διαθέτει πλάνο θέσεων, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας τηλεφωνικά στα γραφεία μας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τρόποι πληρωμής

Για όλες οι κρατήσεις και τις αγορές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που πραγματοποιούνται μέσω της i-ferry.gr η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή χρεωστική κάρτας.

Σε περίπτωση που για την πληρωμή της κράτησής σας χρησιμοποιήσετε την κάρτα κάποιου τρίτου προσώπου, μπορεί να ζητήσουμε γραπτή άδεια από τον κάτοχο της κάρτας. Εμείς ή ο πάροχος (Ναυτιλιακή εταιρία), διατηρούμε το δικαίωμα να παραδίδουμε ηλεκτρονικά εισιτήρια και να αποστέλλουμε την επιβεβαίωση της κράτησης ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα στη διεύθυνση χρέωσης της κάρτας ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν μας ζητηθεί από τον κάτοχο της κάρτας. Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται κατά τη στιγμή της κράτησης πρέπει να είναι έγκυρες.

Απόρριψη πληρωμής

Η i-ferry.gr ή/και οι συνεργαζόμενες τράπεζες, διατηρούν το δικαίωμα να απορρίψουν την πληρωμή και να ακυρώσουν την όποια κράτηση εάν υποπτευθούν κακόβουλες ενέργειες από τη μεριά του χρήστη.

Η αποστολή των εισιτηρίων γίνεται μόνο εφόσον έχουν εξοφληθεί.
Στον αναλυτικό λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας , η χρέωση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων, στο πεδίο του χρεώστη θα εμφανίσει την επωνυμία της εταιρίας IMAGINATION IKE

Εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις που παρέχονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες συνοψίζονται στις εξής κατηγορίες

Εκπτώσεις βάσει ηλικίας
Σε αυτές τις εκπτώσεις περιλαμβάνονται οι βρεφικές εκπτώσεις , οι παιδικές εκπτώσεις και για όσες εταιρίες παρέχουν έκπτωση σε υπερήλικες. Οι ηλικίες που αφορούν αυτές οι εκπτώσεις διαφοροποιούνται ανάλογα την πολιτική της έκαστης ναυτιλιακής εταιρίας.

Εκπτώσεις βάσει κριτηρίων
Σ αυτή την κατηγορία εκπτώσεων περιλαμβάνονται οι εκπτώσεις που αφορούν πχ πολυτέκνους, τρίτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ , φοιτητές κλπ.

Εκπτώσεις βάσει εμπορικής πολιτικής
Αυτή η κατηγορία εκπτώσεων διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα την ναυτιλιακή εταιρία και το δρομολόγιο αναφέρεται σε εμπορικές εκπτώσεις όπως 20-50% έκπτωση όταν εκδίδεται ταυτόχρονα τα εισιτήρια σας μετ επιστροφής , 3+1 άτομο ΔΩΡΕΑΝ σε 4κλινη καμπίνα για τα δρομολόγια του Ηρακλείου κλπ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκπτώσεις ανά ναυτιλιακή εταιρία στην ενότητα «εκπτώσεις» στo μενού της i-ferry.gr

Κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης που πραγματοποιείτε μέσω της πλατφόρμας της i-ferry.gr θα βρείτε διαθέσιμες τις βασικές παρεχόμενες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες εκπτώσεις καθώς και τις ειδικές προσφορές της έκαστης ακτοπλοϊκής εταιρίας. Στην περίπτωση που δεν βρείτε κάποια έκπτωση ή ειδική προσφορά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας .
Εφόσον χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζετε και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Οικονομικά εισιτήρια και ειδικές προσφορές

Τα οικονομικά εισιτήρια και οι ειδικές προσφορές (εμπορικές) συνήθως δεν υπόκεινται σε ακυρώσεις – αλλαγές. Πρόκειται για εισιτήρια που παρέχονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν συγκεκριμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Καλείστε να ανατρέχετε πάντοτε στους ειδικότερους όρους των ακτοπλοϊκών εταιρειών που αναφέρονται σε αυτά τα εισιτήρια καθώς υπόκεινται συχνά σε αλλαγές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλαγές για τις οποίες η εταιρείας μας δε δύναται να φέρει καμία ευθύνη.

Ταξιδιωτικά έγγραφα ταυτοποίησης

Ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να του επιτραπεί η επιβίβαση του στο πλοίο. Ενδεικτικά τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι:

• Εισιτήριο (Hard Copy)
• Ταυτότητα ή διαβατήριο αν ταξιδεύετε στο εσωτερικό
• Νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο αν ταξιδεύετε στο Εξωτερικό
• Εφόσον έχετε εκδώσει εκπτωτικό εισιτήριο θα πρέπει να προσκομίσετε το επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είστε δικαιούχος έκπτωσης, (π.χ. φοιτητικό πάσο, κάρτα μέλους κ.λ.π)

Ακυρώσεις / Αλλαγές ακτοπλοικών εισιτηρίων

Τους όρους των ακυρώσεων και των τροποποιήσεων των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων τους θέτει ο κάθε πάροχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Ναυτιλιακή εταιρία). Η i-ferry.gr δεν έχει καμία δυνατότητα επιρροής ή τροποποίησης τους και είναι υποχρεωμένη βάσει της σύμβασης με έκαστη ναυτιλιακή εταιρία να τους τηρήσει απόλυτα. Το τυχόν επιπλέον κόστος το οποίο προκύπτει από ακύρωση ή αλλαγή εισιτηρίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κράτησης και καθορίζεται από τους όρους της κάθε ναυτιλιακής εταιρίας βαρύνει αποκλειστικά των χρήστη και τους επιβάτες που αναφέρονται στην κράτηση. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μία χρέωση για τη διαδικασία αλλαγής ή ακύρωσης από το γραφείο μας που αναλογεί σε 3€ ανά εισιτήριο συν το κόστος που τυχόν προκύψει από την αλλαγή ή ακύρωση.

Όσον αφορά την ακύρωση εισιτηρίων, προχωρά σε αυτήν σύμφωνα με τον χρόνο που επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις που ισχύουν για όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Αλλαγές/Ακυρώσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται από το τμήμα αλλαγών/ακυρώσεων Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00 το αργότερο έως και 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση του εισιτηρίου (εάν έχει εκτυπωθεί) στα γραφεία της i-ferry.gr, ή στα κεντρικά γραφεία της Ναυτιλιακής εταιρίας, ή στον λιμενικό πράκτορα της ναυτιλιακής και να ζητήσει την αλλαγή, ακύρωση ή μετατροπή σε ανοικτής ημερομηνίας.

Η έναρξη της διαδικασίας ακύρωσης ή τροποποιήσεις των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την στιγμή που έχουμε παραλάβει τα εκδοθέντα εισιτήρια στα γραφεία μας ή στα κεντρικά γραφεία της Ναυτιλιακής εταιρίας, ή στον λιμενικό πράκτορα της ναυτιλιακής

Στην περίπτωση που δεν έχουν εκτυπωθεί τα εισιτήρια σας μπορείτε να ζητήσετε ακύρωση ή αλλαγή στο email [email protected]

Η επιστροφή των χρημάτων από ακυρώσεις γίνεται μόνο από την i-ferry.gr εφόσον έχει γίνει εκκαθάριση από την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Η επιστροφή των χρημάτων πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο που έχει γίνει η αγορά του εισιτηρίου.

Για την ακυρωτική πολιτική των ακτοπλοϊκών εταιριών θα πρέπει να ενημερωθείτε στην επιλογή «ακτοπλοϊκές εταιρίες» στο μενού της i-ferry.gr και στο website της ναυτιλιακής εταιρίας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα εισιτήρια ειδικής προσφοράς δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου.

Για ακυρώσεις που γίνονται σε χρόνο λιγότερο των 12 ωρών προ του απόπλου ΔΕΝ επιστρέφεται ο ναύλος

Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και η αλλαγή ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

Εισιτήρια Ανοικτής ημερομηνίας: Πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός ενός έτους από την ημερομηνία έκδοσης. Ακυρώνονται με επιστροφή 50%.

Προσφορές από ακτοπλοϊκές

Οι εμφανιζόμενες κατά τη διαδικασία της κράτησης προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιρειών ισχύουν μόνο εάν αυτές είναι διαθέσιμες και κατά την έκδοση των εισιτηρίων. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών η ανάκληση προσφορών, κατά το μεσολαβούν διάστημα από την κράτηση μέχρι την έκδοση των εισιτηρίων. Ως εκ τούτου η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για τυχόν ακύρωση, αλλαγή ή ανάκληση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οιωνδήποτε προσφορών κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Αλλαγές / καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές δρομολογίων (πύλη αναχώρησης, αλλαγή ώρας κλπ.) που πραγματοποιούνται μετά την έκδοση των εισιτηρίων δεν είναι δυνατή η ενημέρωση σας εκ μέρους μας. Για αυτό το λόγο καλείστε να επικοινωνήσετε με την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία ή με κάποιον από τους κεντρικούς της πράκτορες προκειμένου να ενημερωθείτε για τις ανωτέρω αλλαγές. Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τυχόν σημαντικές αλλαγές στην κράτησή σας, εάν λάβουμε με τη σειρά μας έγκαιρα την πληροφόρηση, πριν την προγραμματισμένη σας αναχώρηση. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε αλλαγές ή χρεώσεις τυχόν προκύπτουν.


Σύνδεσμοι προς ιστότοπους τρίτων

Ο ιστότοπος μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων. Ορισμένοι από αυτούς τους ιστότοπους ενδέχεται να σας επιτρέψουν να αγοράσετε προϊόντα και υπηρεσίες. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε πληροφορίες επικοινωνίας όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου σας και τις πληροφορίες πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας. Εάν χρησιμοποιείτε αυτούς τους ιστότοπους τρίτων και / ή παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες, ισχύουν η πολιτική απορρήτου και οι όροι παροχής υπηρεσιών σε αυτούς τους ιστότοπους. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις πολιτικές σε ιστότοπους τρίτων πριν από την υποβολή των προσωπικών σας δεδομένων. Η i-ferry.gr δεν φέρει καμία ευθύνη και ρητά απορρίπτει οποιαδήποτε ευθύνη που σχετίζεται με τις ενέργειες τέτοιων ιστότοπων τρίτων μερών, τις πολιτικές απορρήτου τους ή τους όρους και περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων

Παραλείψεις και σφάλματα

Η i-ferry.gr δεν εγγυάται ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτό τον ιστότοπο (συμπεριλαμβανομένων των τιμών, των περιγραφών ή/και ημερομηνιών) είναι απαλλαγμένες από λάθη ή/και παραλείψεις, Δηλώνουμε όμως ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διορθώσουμε τυχόν λάθη ή παραλείψεις από τη στιγμή που υποπέσουν στην αντίληψή μας ή μας υποδειχθούν ([email protected]).

Ευθύνες εταιρείας

H i-ferry.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα παρακάτω:

• Για τη μη διαθεσιμότητα κάποιων από τις υπηρεσίες που παρέχει.
• Σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης δρομολογίων από τους παρόχους – ναυτιλιακές εταιρίες, σ αυτή την περίπτωση η ευθύνη της περιορίζεται στην επιστροφή του ναύλου του επιβάτη
• Λάθη και παραλείψεις που αφορούν αποκλειστικά τον εκάστοτε προμηθευτή.
• Στην περίπτωση που απαγορευτεί η είσοδος στον επιβάτη λόγο μια επίδειξης εκ μέρους του επιβάτη των απαραίτητων πιστοποιητικών και δικαιολογητικών
• Τυχόν τραυματισμοί ή καταστροφές προσωπικής περιουσίας, που προκύπτουν από δυσλειτουργία των υπηρεσιών του εκάστοτε προμηθευτή.
• Λόγους ανωτέρας βίας όπως πχ ακυρώσεις δρομολογίων απεργία, καθυστερήσεις, υπεράριθμες θέσεις (overbooking), που δεν υπόκεινται στην δικαιοδοσία της i-ferry.gr και για τους οποίους δε φέρει καμία ευθύνη.
• Για επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την παραλαβή των εισιτηρίων από τα κεντρικά εξουσιοδοτημένα γραφεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών (σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται οι τοπικοί λιμενικοί αντιπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρίας να χρεώσουν ένα μικρό ποσό για την εκτύπωση των χάρτινων κουπονιών των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων)

Ευθύνες χρήστη

Ο χρήστης του ιστότοπου πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να γνωρίζει τους όρους χρήσης αυτής, σύμφωνα με το νόμο. Επιπλέον φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανηλίκους εκ μέρους του.

Απαγορεύεται η χρήση του ιστότοπου για λόγους κερδοσκοπικούς ή παραπλανητικούς, που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό για τον οποίο αυτή κατασκευάστηκε.

Απαγορεύεται η αντιγραφή, διανομή και μεταπώληση του περιεχομένου του ιστότοπου, καθώς αποκλειστικός κάτοχος αυτών είναι η i-ferry.gr.

Αποδέχεστε την οικονομική ευθύνη για όλες τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσετε για λογαριασμό σας ή για λογαριασμό τρίτου. Εγγυάστε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνετε για εσάς ή τα μέλη της οικογενείας σας ή για τρίτα άτομα, είναι αληθή και ακριβή.

Ισχύουσα νομοθεσία

Η i-ferry.gr, διαχειρίζεται από μια ελληνική ταξιδιωτική επιχείρηση και η παρούσα συμφωνία διέπεται από την Ελληνική νομοθεσία. Αρμόδια για οποιεσδήποτε διαφορές που τυχόν προκύψουν ή έχουν σχέση με την χρήση του συγκεκριμένου ιστότοπου είναι τα δικαστήρια των Αθηνών


Γενικοί όροι συναλλαγών

Η i-ferry.gr έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ανανεώσει τους όρους συναλλαγών που διέπουν τη χρήση του συγκεκριμένου ιστότοπου ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση.