Goutos Lines

 

Η Goutos Lines είναι μια δυναμική, παραδοσιακή και φιλοδοξη εταιρία, που συνδυάζει την πενηντάχρονη
εμπειρία των ιδρυτών της στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας με το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό
που την στελεχώνει.

Με όραμα και φιλοδοξία για πρωτοπορία και εξέλιξη, προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στο
επιβατικό κοινό της, συνδέοντας το λιμάνι του Λαυρίου με τα πανέμορφα κυκλαδίτικα νησιά,
Κέα (Τζια) και Κύθνο, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή τους και στην οικονομική τους ανάπτυξη.

Κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για την Τζια και την Κύθνο με το i-ferry.gr. Αποκτήστε πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία κρατήσεων πλοίων, ενημερωθείτε για τα δρομολόγια και τις τιμές.

Η online κράτηση στο i-ferry.gr  είναι ένα ασφαλές και εύχρηστο περιβάλλον, που σας επιτρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο του πλοίου σας και με λίγα απλά βήματα να έχετε το εισιτήριό σας για να επιβιβαστείτε και να ταξιδέψετε με τα πλοία της Goutos Lines.

Ειδικές προσφορές / Εκπτώσεις Goutos Lines 2022

 

Τα παιδιά έως 5 ετών εκδίδουν μηδενικό εισιτήριο σε Οικονομική Θέση.

 

Τα παιδιά από 5 έως 10 ετών πληρώνουν μισό εισιτήριο σε οικονομική θέση.

έκπτωση 50% σε πολύτεκνες οικογένειες.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη θεωρημένης κάρτας πολυτέκνων.

Τα τέκνα των πολυτέκνων δικαιούνται την έκπτωση εφόσον φέρουν το ανάλογο δελτίο.

έκπτωση 50% σε τρίτεκνες οικογένειες.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη θεωρημένης κάρτας τριτεκνίας.

Τα παιδιά των τριτέκνων δικαιούνται την έκπτωση εφόσον φέρουν το ανάλογο δελτίο.

έκπτωση 50% στους φοιτητές.

Η έκπτωση αφορά φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ και χορηγείται με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας ή Δελτίο Σπουδαστικής Ιδιότητας για τους σπουδαστές ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ.

έκπτωση 50% σε συνταξιούχους ΝΑΤ και συζύγους αυτών.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της ειδικής κάρτας ΝΑΤ.

έκπτωση 50% σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στους τυφλούς και συνοδούς αυτών.

Η προσφορά ισχύει για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ενώ έκπτωση 50% ισχύει και για τα αυτοκίνητά τους, εφόσον είναι χαρακτηρισμένα αναπηρικά στην άδεια κυκλοφορίας τους.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της σχετικής απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

έκπτωση 50% σε ανάπηρους πολέμου, θύματα πολέμου καθώς και συνοδούς αυτών.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη Δελτίου Ειδικής Ταυτότητας αποδεικνύουσας την ιδιότητά τους για τις περιπτώσεις Α & Β και Επίσημη Βεβαίωση Ιδιότητας για την περίπτωση Γ.

Η έκπτωση ισχύει και για το αυτοκίνητο.

Δωρεάν εισιτήρια παρέχονται στους παρακάτω επιβάτες, αλλά εκδίδονται ΜΟΝΟ από τα κατά τόπους Κεντρικά Πρακτορεία της Εταιρείας.

  • Άποροι, με Πιστοποιητικό της Οικείας Υπηρεσίας, Νομαρχίας, Δελτίου Ταυτότητας και Υπηρεσιακού Σημειώματος της Λιμενικής Αρχής κατά περίπτωση.
  • Προσωπικό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής: Αξιωματικοί, Ανθ/στές, Υπαξ/κοί, Λ/Φ εν ενεργεία για τους ταξιδεύοντες για υπηρεσιακούς λόγους με την επίδειξη της Υπηρεσιακής τους Ταυτότητας.
  • Δόκιμοι Αξιωματικοί, Υπαξ/κοί, Λ/Φ όταν μετακινούνται ομαδικά και μέχρι 50 άτομα ανά πλοίο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
  • Προσωπικό Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΝΑΝΠ με την επίδειξη της Υπηρεσιακής τους Ταυτότητας.

Ισχύει για τα οχήματα ΥΝΑΝΠ/ΛΣ – ΕΛ. ΑΚΤ..

Τελευταία ενημέρωση 28/02/2022

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.
  • Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για ασυνόδευτα ΙΧ και Μοτοσυκλέτες.
  • Οι δικαιούχοι των ανωτέρω εκπτώσεων οφείλουν να επιδεικνύουν τα δικαιολογητικά κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Δρομολόγια και εκπτώσεις Goutos Lines

Στο i-ferry.gr θα βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις προσφορές της Goutos Lines. Μπορείτε να κάνετε on-line κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτήριων χωρίς επιπλέον ή κρυφές χρεώσεις για Κέα και Κύθνο.

Δρομολόγια πλοίων Goutos Lines

Λαύριο – Κέα – Κύθνος

Κεντρικά γραφεία & τοπικά λιμενικά γραφεία Goutos Lines

Sporades Shipping & Travel Agency

Λιμάνι Λαυρίου
Τηλ: 22920 22900 / 2292022901
Το Στεγάδι

Λιμάνι Κέας
Τηλ: 22880 21435
Binis Travel

Λιμάνι Κύθνου
Τηλ: 22810 32345

Στόλος Goutos Lines

MACEDON

Μήκος (μ):90 |  Πλάτος (μ): 17 |  Επιβάτες: 457

Πολιτικές εταιρίας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το εισιτήριο είναι προσωπικό, ονομαστικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει αποκλειστικά για την διαδρομή, την ημερομηνία και τη θέση για την οποία έχει εκδοθεί.

Η αγορά εισιτήριου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ και για λόγους ασφαλείας είναι υποχρεωτική η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και αναγράφουν οπωσδήποτε:
Το ονοματεπώνυμο του επιβάτη
Το φύλο: Άνδρας/Γυναίκα
Την ηλικία/ημερομηνία γέννησης: Ενήλικος/Παιδί/Βρέφος
Την Εθνικότητα του επιβάτη
Αν υπάρχει όχημα: τύπος και Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος

Κατά την έκδοση, καλό θα ήταν ο επιβάτης να δηλώνει αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητού) ώστε να υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης του σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση ΜΗ επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας, αυτή καταχωρείται στο σύστημα έκδοσης.

Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας ο επιβάτης πρέπει να προβαίνει έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία, για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον Ταξιδιωτικό τους Πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Ο επιβάτης οφείλει να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρει το όχημά του στο χώρο αναμονής φόρτωσης μία (1) ώρα πριν τον απόπλου. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν προλάβει τον απόπλου δεν δικαιούται επιστροφής ναύλου.

Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και εκφορτώσει το όχημά του. Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά, πριν από τη φόρτωσή τους στο πλοίο. Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στη περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση.

Όλοι οι επιβάτες οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε επιβάτη χωρίς τα απαραίτητα αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία, για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των προθεσμιών.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ισχύουν για ένα (1) έτος από την ημερομηνία έκδοσης τους και δεν γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση. Είναι απαραίτητο πριν την επιβίβαση το αρχικό εισιτήριο να αντικατασταθεί με νέο εισιτήριο. 
Εισιτήρια μπορούν να γίνουν OPEN (ανοικτής ημερομηνίας) μέχρι και μία (1) ώρα προ του απόπλου.

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (Prepaid Ticket)

Η εταιρία υποστηρίζει την λειτουργία του προπληρωμένου εισιτηρίου (ΡΤΑ). Τα προπληρωμένα εισιτήρια θα πρέπει  να έχουν εκτυπωθεί πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Η εκτύπωση γίνεται από τα Γραφεία της Εταιρίας, τους Κεντρικούς Λιμενικούς Πράκτορες και τα εκδοτήρια της Εταιρίας στα κατά τόπους λιμάνια αναχώρησης.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΥΛΟΥ

Από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου:

  • Έως και 14 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: Τα εισιτήρια ακυρώνονται με επιστροφή του 100% του ναύλου εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου.
  • Έως και 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: Τα εισιτήρια ακυρώνονται με επιστροφή του 75% του ναύλου εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του.
  • Έως και 12 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: Τα εισιτήρια ακυρώνονται με επιστροφή του 50% του ναύλου εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου.

Τα εισιτήρια μπορούν να μετατραπούν σε εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας (OPEN) έως και μία (1) ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

Μετά την αναχώρηση του πλοίου τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας (OPEN) ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας του ταξιδιού.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Στην περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης, θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την εταιρία όσον αφορά την απώλεια αναφέροντας όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου (ημερομηνία ταξιδιού, διαδρομή, αριθμό εισιτηρίου), τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού.

Εφόσον τα απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρίας να έχει ταξιδέψει σε διάστημα ενός (1) μήνα από την ημερομηνία του ταξιδιού, η εταιρία θα το αντικαταστήσει με δωρεάν εισιτήριο της ίδιας διαδρομής και κατηγορίας με το απολεσθέν. 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η εταιρία καταβάλει κάθε προσπάθεια για την τήρηση των δρομολογίων που αναφέρονται στα φυλλάδια και τον διαδικτυακό της τόπο. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίησή τους εφόσον παραστεί ανάγκη και κατόπιν εγκρίσεως των Λιμενικών Αρχών.

Η εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν ακύρωση, καθυστέρηση δρομολογίου που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή εντολές του αρμόδιου Υπουργείου και των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας και γίνονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των επιβατών.

Σε περίπτωση που το προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν πραγματοποιηθεί με υπαιτιότητα της εταιρίας ή για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρικών συνθηκών) επιστρέφεται στον επιβάτη ολόκληρη η αξία του εισιτηρίου.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, κάνοντας αντικατάσταση εισιτηρίου. Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο, οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.

Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Οι Αξιωματικοί του πλοίου διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήρια τους και τα δικαιολογητικά εκπτώσεων εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερο ναύλο. Τα άτομα μειωμένης κινητικότητας δικαιούνται χωρίς καταβολή ιδιαίτερου ναύλου να μεταφέρουν επιπλέον των χειραποσκευών, κάθε εξοπλισμό ή βοήθημα που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνησή τους, ανεξαρτήτως βάρους.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι αποσκευές μπορούν να παραμένουν μέσα στα οχήματα. Όταν ο επιβάτης ταξιδεύει χωρίς όχημα, τότε οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος.

Τιμαλφή, χρήματα και αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη. Η εταιρία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας τέτοιων αντικειμένων που φυλάσσονταν σε αποσκευή και δεν είχαν παραδοθεί στους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη.

Εφόσον ο επιβάτης διατήρησε τη φύλαξη των αποσκευών του, η εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν φθορές ή απώλειά τους.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάποιος επιβάτης έχασε ή βρήκε κάποιο αντικείμενο, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα και πριν την αποβίβαση τους Αξιωματικούς του πλοίου. Μετά την αποβίβαση παρακαλείται να ενημερώσει το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρίας.

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Για λόγους υγιεινής απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε όλους τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Τα σκυλιά εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του, κλωβό μεταφοράς για κατοικίδιο έως 10kg ή φίμωτρο για κατοικίδιο άνω των 10kg, και είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του.

Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.

ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Απαγορεύεται στους επιβάτες να μεταφέρουν όπλα, φυσίγγια, εκρηκτικές, εύφλεκτες, εμπρηστικές και γενικά επικίνδυνες ύλες.

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο, στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις Λιμενικές Αρχές.

Οι επιβάτες οφείλουν να επιδεικνύουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριό τους, το διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την επιβίβαση εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας την ταυτότητά του. Μετά την επιβίβαση, δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπευθύνων Αξιωματικών του πλοίου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με τον Ν.3730/2008 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των ανοικτών καταστρωμάτων.

Όλες οι αναφερόμενες πληροφορίες, που εμφανίζονται παραπάνω έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Η τελική επιβεβαίωση όλων των αναφερόμενων εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πραγματοποιείται είτε μέσω της ιστοσελίδας της ακτοπλοϊκης εταιρίας είτε μέσω του online συστήματος κρατήσεων ακτοπλοικών εισιτηρίων του i-ferry.gr.