Levante Ferries

Η Levante Ferries Group, συνδυάζοντας τις ευγενέστερες πτυχές της Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης με το σύγχρονο πνεύμα των νέων τεχνολογιών και αντιλήψεων, ταχύτατα εδραιώθηκε στην εξυπηρέτηση της θαλάσσιας ζώνης Πάτρας – Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης, προσφέροντας στον Επιβάτη σύγχρονα πλοία, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες ξηράς. «Κλειδί» στην ταχύτατη ανάπτυξη της Levante Ferries και την εδραίωσή της στη συνείδηση του επιβατικού κοινού, αποτέλεσε η σημαντική εμπειρία των στελεχών της στην εξυπηρέτηση του Πολίτη – Επιβάτη, καθώς και η πρωτοπόρος προσέγγισή της πάνω στην εξέλιξη της Ακτοπλοΐας, και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στα νησιά που εξυπηρετεί.

Ο στόλος της Levante Ferries αποτελείται πλέον από τέσσερα πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές: το ολοκαίνουργιο «Fior di Levante», το πανέμορφο και ακούραστο «Mare di Levante», το εκσυγχρονισμένο «Andreas Kalvos» και το κοσμαγάπητο «Kefalonia». Τα πλοία, στελεχωμένα με έμπειρα και πλήρως καταρτισμένα πληρώματα, προσφέρουν στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες. Παρά τη θερμή υποδοχή των ταξιδιωτών, η ομάδα της Levante Ferries δεν επαναπαύεται, αλλά παρακολουθεί στενά κάθε σύγχρονη τεχνολογία και επίκαιρη προδιαγραφή, στοχεύοντας να είναι παρούσα στις εξελίξεις και την «επόμενη ημέρα» στο χώρο της Ναυτιλίας-Ακτοπλοΐας, με συγκροτημένη στρατηγική και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης και εξέλιξης, που οδηγούν σε ισχυρότερο στόλο, ακόμη περισσότερα δρομολόγια και νέους προορισμούς. Κεντρικό όραμα της Levante Ferries είναι να φέρει «Το Ιόνιο Μπροστά» κι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες του να καταστούν πολύ σύντομα πρότυπο και σημείο αναφοράς στον Ελλαδικό και διεθνή χώρο. Η Levante Ferries πρώτη αναγνωρίζει την ευθύνη της ως παρόχου καθολικής εξυπηρέτησης και δεσμεύεται να μην ησυχάσει, ώσπου να γίνει πραγματικότητα η θέλησή της για «ούτε έναν αποκλεισμένο νησιώτη στο Ιόνιο».

Ειδικές προσφορές / Εκπτώσεις Levante Ferries Group 2022

 

σε Οικονομική Θέση

 

σε Οικονομική Θέση

 

50% έκπτωση σε Οικονομική Θέση για τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%

 

σε Οικονομική Θέση με την επίδειξη της ειδικής ταυτότητας Πολυτέκνου, η οποία έχει εκδοθεί από την Πανελλήνια Ένωση Πολυτέκνων

σε Οικονομική θέση

Οι δικαιούχοι οφείλουν να γνωστοποιούν τα δικαιολογητικά (φοιτητική ταυτότητα) κατά την έκδοση των εισιτηρίων και να τα επιδεικνύουν κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

σε Οικονομική θέση

με Αποδεικτικό Συνταξιοδοτικό Έντυπο της ιδιότητάς τους.

Τελευταία ενημέρωση 17/02/2022

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.
  • Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για ασυνόδευτα ΙΧ και Μοτοσυκλέτες.
  • Οι δικαιούχοι των ανωτέρω εκπτώσεων οφείλουν να επιδεικνύουν τα δικαιολογητικά κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Δρομολόγια και εκπτώσεις Ionian Group

Στο i-ferry.gr θα βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις προσφορές της Levante Ferries Group. Μπορείτε να κάνετε on-line κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτήριων χωρίς επιπλέον ή κρυφές χρεώσεις για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Δρομολόγια πλοίων Levante Ferries Group

Κυλλήνη – Πόρο

Κυλλήνη – Ζάκυνθο

Πάτρα – Κεφαλονιά – Ιθάκη

Κεντρικά γραφεία & τοπικά λιμενικά γραφεία Levante Ferries Group

LEVANTE FERRIES / Αθήνα

Λ.Θησέως 280
17673, Καλλιθέα
Τηλ: 0030 210 9499400
LEVANTE FERRIES / Πάτρα

Όθωνος Αμαλίας 12
Πάτρα
Τηλ: 0030 2610 240000
LEVANTE FERRIES / Λιμένας Πάτρας

Πύλη 2
Παλιό Λιμάνι Πάτρας
Τηλ: 0030 2610 240000
LEVANTE FERRIES / Ζάκυνθος

Κων. Λομβάρδου 18
Ζάκυνθος
Τηλ: 0030 26950 25400
LEVANTE FERRIES / Ζάκυνθος

Εντός Λιμένα Ζακύνθου
Ζάκυνθος
Τηλ: 0030 26950 25403
LEVANTE FERRIES / Κυλλήνη

Εντός του λιμένα Κυλλήνης
Κυλλήνη
Τηλ: 0030 26230 92080
LEVANTE FERRIES / Πόρου Κεφαλονιάς

Εντός Λιμένα Πόρου, Κεφαλονιάς
Κεφαλονιά
Τηλ: 0030 26740 72450
LEVANTE FERRIES / Αργοστόλι Κεφαλονιά

Πλατεία Βαλλιάνου & Διονυσίου Λαυράγκα
Αργοστόλι Κεφαλονιά
Τηλ: 0030 26710 25500
LEVANTE FERRIES / Σάμη Κεφαλονιά

Ποσειδώνος 1
Σάμη Κεφαλονιά
Τηλ: 0030 26740 22003
LEVANTE FERRIES / Λιμένας Σάμη Κεφαλονιά

Εντός λιμένα Σάμης
Σάμη Κεφαλονιά
Τηλ: 0030 26740 23089
LEVANTE FERRIES / Ιθάκης

Γ. Δρακούλη 18, Βαθύ Ιθάκης
Ιθάκη
Τηλ: 0030 26740 33453
LEVANTE FERRIES / Πισαετός Ιθάκης

Εντός Λιμένα Πισαετός
Ιθάκη
Τηλ: 0030 6985715620

Στόλος Levante Ferries Group

FIOR DI LEVANTE
Μήκος (μ): 118,80 Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 20,00 Επιβάτες: 1.140
Ταχύτητα: 19kn Οχημάτα: 300
MARE DI LEVANTE
Μήκος (μ): 120,20 Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 21,02 Επιβάτες: 1.068
Ταχύτητα: 18 kn Οχημάτα: 350
ANDREAS KALVOS
Μήκος (μ): 98,56 Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 16,24 Επιβάτες:
Ταχύτητα: 16,2kn Οχημάτα:
KEFALONIA
Μήκος (μ): 120,78 Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 17,20 Επιβάτες: 1134
Ταχύτητα: 22,5kn Οχημάτα: 220

Πολιτικές εταιρίας

Ακύρωση Εισιτήριου

Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης, εφόσον το εισιτήριο δεν έχει ήδη τροποποιηθεί και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου πρέπει να παραδοθεί στο πρακτορείο έκδοσης το αργότερο εντός μηνός από το αίτημα της ακύρωσης. Ανάλογα με το χρόνο της ακύρωσης ισχύουν τα κάτωθι:

– Για ακυρώσεις έως και 14 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου του πλοίου
επιστρέφεται ολόκληρος ο ναύλος συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ
– Για ακυρώσεις έως και 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου του
πλοίου επιστρέφεται ποσοστό 75% του ναύλου συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ
– Για ακυρώσεις έως και 12 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του
πλοίου επιστρέφεται ποσοστό 50% του ναύλου συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ
– Για ακυρώσεις που γίνονται σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών από την προγραμματισμένη
ώρα απόπλου του πλοίου δεν επιστρέφεται τίμημα.

Εισιτήρια Ανοικτής Ημερομηνίας

Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας (Open Tickets) δεν είναι αποδεκτά για επιβίβαση, καθώς δεν αποτελούν εισιτήριο, παρά μόνο υπόσχεση μεταφοράς. Οι επιβάτες με εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας οφείλουν να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση θέσης και έκδοση εισιτηρίου για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που επιθυμούν. Σε περίπτωση που ο ναύλος είναι υψηλότερος κατά την ημερομηνία που ο επιβάτης επιθυμεί να ταξιδέψει τότε οφείλει να εκδώσει συμπληρωματικό εισιτήριο. Σε περίπτωση που η αξία του νέου ναύλου είναι χαμηλότερη ο επιβάτης δεν δικαιούται επιστροφή της διαφοράς. Τα εισιτήρια ανοιχτής ημερομηνίας ισχύουν για δώδεκα (12) μήνες

Απώλεια Εισιτηρίου

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου ή της απόδειξης μεταφοράς του οχήματος, για να ταξιδέψει ο επιβάτης θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Εφόσον ο επιβάτης δηλώσει εγγράφως την απώλεια αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδιού, το δρομολόγιο, τον αριθμό τόσο του απολεσθέντος όσο και του νέου εισιτηρίου, και εφόσον κατόπιν ελέγχου στα αρχεία της Κοινοπραξίας προκύψει ότι το απολεσθέν εισιτήριο δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ταξιδιού τότε ο επιβάτης δικαιούται νέο εισιτήριο ίσης αξίας με το απολεσθέν.

Ναύλοι - Εκπτώσεις

Στα εισιτήρια επιβατών και στις αποδείξεις μεταφοράς οχημάτων αναγράφεται ο μικτός ναύλος, στον οποίο εμπεριέχονται ο καθαρός ναύλος, οι υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις (τέλη, κρατήσεις) και ο ΦΠΑ. Οι κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση στους ναύλους αναφέρονται αναλυτικά στην ΥΑ 3324.1/01/13 της 15/7/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ο επιβάτης οφείλει να ενημερώσει κατά την πραγματοποίηση της κράτησης και πριν την έκδοση του εισιτηρίου στην περίπτωση που δικαιούται έκπτωση ναύλου επιδεικνύοντας υποχρεωτικά τα απαραίτητα πρωτότυπα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των σχετικών ανωτέρω δικαιολογητικών δεν θα χορηγείται έκπτωση ναύλου. Παιδιά ηλικίας έως 5 ετών ταξιδεύουν δωρεάν και είναι απαραίτητη η κράτηση και η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.

Αγορά Εισιτηρίων

Το εισιτήριο είναι ατομικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για το ταξίδι, το δρομολόγιο και τη θέση που εκδόθηκε.Η αγορά εισιτήριου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

Καταγραφή Επιβαινόντων

Σύμφωνα με την οδηγία 98/41 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο με το π.δ. 23/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για κάθε επιβατηγό πλοίο που αναχωρεί από Ελληνικό λιμάνι και πραγματοποιεί πλου άνω των 20 μιλίων από το σημείο αναχώρησης καταγράφονται υποχρεωτικά οι ακόλουθες πληροφορίες τους: το επώνυμο, το όνομα ή το αρχικό γράμμα, το φύλλο, η ηλικία ή η ένδειξη για την κατηγορία ηλικίας καθώς και κάθε πληροφορία που παρέχεται οικειοθελώς από το άτομο, σχετική με την ειδική φροντίδα ή τη βοήθεια που τυχόν χρειάζεται. Ο επιβάτης υποχρεούται κατά την ηλεκτρονική κράτηση ή/και την έκδοση του εισιτήριου να ελέγχει την ορθότητα των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων (ημερομηνία, ώρα, δρομολόγιο, πλοίο, στοιχεία ταυτότητας κ.λπ.) και να μην το παραλαμβάνει σε περίπτωση λανθασμένης αναγραφής. Απαγορεύεται η μεταβίβαση του εισιτηρίου χωρίς την έγκριση του μεταφορέα ή του εκδότη του εισιτηρίου.

Κατά την ηλεκτρονική κράτηση ή την έκδοση του εισιτηρίου, ο επιβάτης υποχρεούται να δίνει ακριβή στοιχεία ταυτότητας του, αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του από το μεταφορέα σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση μη επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας, αυτή καταχωρείται εγγράφως από τον εκδότη στο σύστημα Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής κράτησης ο επιβάτης συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του στην σχετική ηλεκτρονική.

Διαδικασία Επιβίβασης

Ο επιβάτης υποχρεούται:

– να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.
– να φέρει το όχημα στο χώρο αναμονής φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου.
– να επιδεικνύει το εισιτήριο του και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε περίπτωση που
διαθέτει εισιτήριο με μειωμένο ναύλο, κατά την επιβίβαση και τον έλεγχο και να καταλαμβάνει
την αντίστοιχη θέση ή κλίνη (εφόσον διατιθεται) που αναγράφεται σε αυτό.
– να μην παραμένει στους χώρους οχημάτων. Εξαιρούνται οι οδηγοί τους, μόνο κατά τη διάρκεια
της επιβίβασης και αποβίβασης των οχημάτων από τα πλοία.

Σε περίπτωση ατόμου με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, να ενημερώνει τον εκδότη του εισιτηρίου ή το μεταφορέα ότι έχει ανάγκη συνδρομής το αργότερο σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την παροχή της συνδρομής και να βρίσκεται σε προκαθορισμένο σημείο σε συγκεκριμένη ώρα, η οποία δεν υπερβαίνει τα εξήντα (60) λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του πλοίου. Επιπλέον, κατά την κράτηση, να κοινοποιεί στο μεταφορέα τις ειδικές του ανάγκες για κατάλυμα, κάθισμα ή τις απαιτούμενες υπηρεσίες ή την ανάγκη να φέρει μαζί του ιατρικό εξοπλισμό.

Στην περίπτωση που επιβάτης εφοδιασμένος με εισιτήριο δεν προσέλθει εγκαίρως στο πλοίο (μέχρι την προγραμματισμένη ώρα απόπλου), δεν δικαιούται επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου που κατέβαλε.

Προγραμματισμός Πλοίων

Στα πλαίσια της Κοινοπραξίας πλοίων τα δρομολόγια εκτελούνται εκ περιτροπής από τα πλοία «Fior di Levante», «Mare di Levante», «Andreas Kalvos» και «Kefalonia». Ο προγραμματισμός της δρομολόγησης πλοίων ενδέχεται να αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της επιβατικής κίνησης. 

Αποσκευές

Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερο ναύλο. Τα άτομα μειωμένης κινητικότητας δικαιούνται χωρίς καταβολή ιδιαίτερου ναύλου να μεταφέρουν επιπλέον των χειραποσκευών, κάθε εξοπλισμό ή βοήθημα που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνηση τους, ανεξαρτήτως βάρους. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν κλοπή, απώλεια ή φθορά των αποσκευών των επιβατών.

Εφόσον οι αποσκευές παραδίδονται για φύλαξη και εκδίδεται σχετική προς τούτο απόδειξη, για τυχόν βλάβη ή την απώλεια των αποσκευών εντός του πλοίου ευθύνεται ο μεταφορέας.

Κατοικίδια

Τα επιβατηγά πλοία της Κοινοπραξίας διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την παραμονή κατοικίδιων ζώων που φέρουν κατά το ταξίδι οι επιβάτες στους οποίους τα κατοικίδια ζώα παραμένουν υποχρεωτικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατ’ εξαίρεση μικρόσωμα κατοικίδια επιτρέπεται να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στους κλειστούς χώρους επιβατών – σαλόνια εφόσον μεταφέρονται σε ειδικά καλάθια/ κλωβούς ή φέρουν φίμωτρο και είναι εμβολιασμένα. Τυχόν φθορές που θα προξενήσουν τα ζώα θα βαρύνουν τους συνοδούς τους.

Ασφάλεια στο Πλοίο

Ο επιβάτης υποχρεούται:

– να συμμορφώνεται στις οδηγίες των αρμόδιων προσώπων του πλοίου που σχετίζονται με την
ησυχία, ευταξία, καθαριότητα και ασφάλεια του πλοίου.
– να συμμορφώνεται στους κανονισμούς του πλοίου, καθώς και στις οδηγίες του πλοίαρχου ή
του προσωπικού του πλοίου.
– να μην μεταφέρει εκρηκτικές, εύφλεκτες, εμπρηστικές και γενικά επικίνδυνες ύλες.
– να μην πετά απορρίμματα σε χώρους του πλοίου ή στη θάλασσα
– να τοποθετεί ογκώδεις αποσκευές ή αντικείμενα στους ειδικούς χώρους ώστε να
μην παρεμποδίζεται η διέλευση των επιβατών στους διαδρόμους του πλοίου.
– να μην τοποθετεί αποσκευές ή αντικείμενα στα καθίσματα ή τις θέσεις επιβατών.

Διευκρινίζεται ότι στα δυναμικώς υποστηριζόμενα πλοία απαγορεύεται η παραμονή των επιβατών στους ανοικτούς χώρους καταστρωμάτων κατά τη διάρκεια του πλου.

Τροποποίηση του Εισιτηρίου/ Επιστροφή Εισιτηρίου

Ο επιβάτης δικαιούται την τροποποίηση του εισιτηρίου του, εφόσον διατίθενται θέσεις για το ίδιο ή άλλο ταξίδι μέχρι και είκοσι τέσσερις(24) ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου. Εφόσον η αξία του νέου εισιτηρίου είναι χαμηλότερη, ο επιβάτης δεν δικαιούται επιστροφή της διαφοράς. Στην περίπτωση που η αξία του νέου εισιτηρίου είναι υψηλότερη τότε ο επιβάτης υποχρεούται να καταβάλλει τη διαφορά.

Τρόπος Επιστροφής Ναύλου

Για την επιστροφή ποσοστού ή ολόκληρου του ναύλου, την καταβολή τυχόν αποζημίωσης ο επιβάτης οφείλει να παραδώσει το σώμα του εισιτηρίου ή το απόκομμα στον μεταφορέα ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στον κατά λιμένα οριζόμενο από το μεταφορέα ναυτικό πράκτορα.

Παράπονα- Καταγγελίες

Για κάθε παράπονο ή καταγγελία κατά τη διάρκεια του πλου οι επιβάτες δύναται να απευθύνονται στον ορισμένο για το σκοπό αυτό αξιωματικό του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στον εκδότη του εισιτηρίου ή στην Κοινοπραξία ή στις λιμενικές αρχές, σύμφωνα με το οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία.

Δικαιώματα επιβατών σε περιπτώσεις καθυστερήσεων (αναχώρησης- ταξιδιού), διακοπής ταξιδιού, ακύρωσης ταξιδιού, απώλειας ανταπόκρισης κλπ

Τα δικαιώματα των επιβατών στις ανωτέρω περιπτώσεις ισχύουν όπως αναλυτικά περιγράφονται στο ν.3709/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Περιπτώσεις μη εφαρμογής απαιτήσεων επιβατών

Καμία απαίτηση δεν δύναται να θεμελιωθεί για καθυστέρηση, διακοπή, ακύρωση ή τροποποίηση δρομολογίου που οφείλεται σε λόγους δημόσιας τάξης ή ασφάλειας, ιδίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην εφαρμογή διατάξεων της νομοθεσίας ή σε εντολές της Αρμόδιας Αρχής γενικά, ιδίως δε για την παροχή βοήθειας σε πλοία ή πρόσωπα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή για τυχόν εγκεκριμένη τροποποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων η οποία σχετίζεται με την εξυπηρέτηση εκτάκτων μεταφορικών αναγκών ή την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Υπηρεσία Απολεσθέντων

Σε περίπτωση που ο επιβάτης χάσει ή βρει κάποιο αντικείμενο παρακαλείται να επικοινωνήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με την Ρεσεψιόν του πλοίου ή μετά την αποβίβαση με το 210 9499 400

Νομικό Πλαίσιο, Αρμόδια Δικαστήρια

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 2251/1994 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει , τα άρθρα 3 έως 4 του ως άνω νόμου δεν εφαρμόζονται στις συμβάσεις για υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, με την εξαίρεση του άρθρου 3δ παράγραφος 2 και των άρθρων 4γ και 4στ.

Η σύμβαση θαλάσσιας μεταφοράς διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη σύμβαση αυτή ή εξ’ αφορμής της σύμβασης αυτής υπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αθήνας.

Όλες οι αναφερόμενες πληροφορίες, που εμφανίζονται παραπάνω έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Η τελική επιβεβαίωση όλων των αναφερόμενων εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πραγματοποιείται είτε μέσω της ιστοσελίδας της ακτοπλοϊκης εταιρίας είτε μέσω του online συστήματος κρατήσεων ακτοπλοικών εισιτηρίων του i-ferry.gr.