Λιμάνι Πειραιά

Λιμάνι Πειραιά – Σημαντικές Πληροφορίες

Δείτε εύκολα και γρήγορα πληροφορίες για :

 • τις πύλες αναχώρησης των πλοίων
 • τους επιβατικούς σταθμούς που διαθέτει το λιμάνι του Πειραιά
 • με ποίους τρόπους μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά
 • με ποία μέσα συνδέεται το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο
 • πως μπορείτε να κινηθείτε ΔΩΡΕΑΝ μέσα στο λιμάνι του Πειραιά
 • Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, αλλά και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με τα νησιά του Σαρωνικού, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Β.Αιγαίο και την Κρήτη. Κάθε χρόνο περνάνε από τον Πειραιά προς τα νησιά αυτά, περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες. Χωρίζεται σε 12 πύλες, από τις οποίες οι 10 είναι για την ακτοπλοΐα και οι 2 για τα κρουαζιερόπλοια.

  Οι πύλες αναχώρησης των πλοίων ανά προορισμό είναι οι παρακάτω :

  Ε1: Δωδεκάνησα
  Ε2: Κρήτη, Χίος, Μυτιλήνη, Ικαρία, Σάμος
  Ε3: Κρήτη, Κύθηρα, είσοδος οχημάτων
  Ε4: Κύθηρα, μόνο έξοδος οχημάτων
  Ε5: Αφετηρία λεωφορείων ΟΛΠ, είσοδος πεζών
  Ε6: Κυκλάδες, Ρέθυμνο, πεζογέφυρα, είσοδος πεζών
  Ε7: Κυκλάδες, Ρέθυμνο
  Ε8: Αργοσαρωνικός
  Ε9: Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία
  Ε10: Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, μόνο έξοδος οχημάτων
  Ε11: Επιβατικός σταθμός εξωτερικού Α (Cruise Terminal A)
  Ε12: Επιβατικός σταθμός εξωτερικού Β (Cruise Terminal Β)

  Η πύλη αναχώρησής σας, αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο στις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες. Αν δεν αναγράφεται, επικοινωνείστε με την εταιρία ή με το γραφείο μας για να σας ενημερώσουμε. Υπάρχουν έκτακτες περιπτώσεις, που η πύλη αναχώρησης μπορεί να αλλάξει.

  Στο λιμάνι του Πειραιά, θα βρείτε τους παρακάτω επιβατικούς σταθμούς:

  • Επιβατικός Σταθμός Ακτής Βασιλειάδη
   Αναψυκτήριο – WC ΑΜΕΑ – Αλλαξιέρα βρεφών – Εκδοτήρια εισιτηρίων – Κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής
  • Επιβατικός Σταθμός Ηετίωνα
   Υπηρεσίες γευμάτων και ποτών – Γραφείο εναπόθεσης αποσκευών – Κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής
  • Επιβατικός Σταθμός Αγίου Διονυσίου
   Αναψυκτήριο – WC ΑΜΕΑ – Κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής
  • Επιβατικός Σταθμός Ακτής Τζελέπη
   Υπηρεσίες γευμάτων και ποτών – Γραφείο εναπόθεσης αποσκευών – Κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής – Αλλαξιέρα βρεφών – Αίθουσα διαδικτύου – Γραφείο τουρισμού και εξυπηρέτησης πελατών.

  Απαγορεύεται η στάθμευση μέσα στο λιμάνι. Αν θα πάτε στο λιμάνι του Πειραιά με το όχημά σας, αλλά δεν σκοπεύετε να το πάρετε μαζί στο ταξίδι σας, θα πρέπει να το αφήσετε σε κάποιο πάρκινγκ τριγύρω. Διαφορετικά, η πρόσβαση στο λιμάνι, μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους (αν φυσικά δεν σας εξυπηρετήσει κάποιος φίλος ή συγγενής):

  • Με ταξί.
   Το κόστος της διαδρομής εξαρτάται προφανώς από το σημείο επιβίβασης. Να έχετε υπόψη πως τις υψηλές περιόδους, πχ Πάσχα, καλοκαίρι, η κίνηση γύρω από το λιμάνι είναι αυξημένη. Επομένως υπολογίστε να ξεκινήσετε νωρίτερα, για να μην χάσετε το πλοίο σας.
  • Με λεωφορείο.
   Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται με αρκετές περιοχές της Αθήνας με συχνά δρομολόγια. Κάποια έχουν αφετηρία / τέρμα στην πλατεία Καραϊσκάκη, ή σταματούν σε στάσεις τριγύρω από το λιμάνι. Λεωφορείο από / προς Σύνταγμα και από / προς το αεροδρόμιο, υπάρχει όλο το 24ωρο.
  • Με προαστιακό.
   Μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά με τον προαστιακό, ο σταθμός του οποίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κόνωνος και Ακτής Καλλιμασιώτη. Υπάρχουν 2 γραμμές που καταλήγουν εκεί, η μία από το αεροδρόμιο και η άλλη από το Κιάτο και τα δρομολόγια από / προς το λιμάνι είναι κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί ως το βράδυ. Το δρομολόγιο που ξεκινάει από το Κιάτο, κάνει τις εξής στάσεις: Κιάτο, Ζευγολατιό, Κόρινθος, Άγιοι Θεόδωροι, Κινέτα, Μέγαρα. Νέα Πέραμος, Μαγούλα, Ασπρόπυργος. Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Κάτω Αχαρναί, Πύργος Βασιλίσσης, Άγιοι Ανάργυροι, Σταθμός Λαρίσης, Ρουφ. Ταύρος. Ρέντη. Λεύκα, Πειραιάς. Το δρομολόγιο που ξεκινάει από το αεροδρόμιο, κάνει τις εξής στάσεις: Αεροδρόμιο, Κορωπί, Παιανία-Κάντζα, Παλλήνη, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Νερατζιώτισσα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Κάτω Αχαρναί, Πύργος Βασιλίσσης, Άγιοι Ανάργυροι, Σταθμός Λαρίσης, Ρουφ, Ταύρος, Ρέντη, Λεύκα, Πειραιάς. Η μετεπιβίβαση από το δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς στο Αεροδρόμιο – Πειραιάς και αντίστροφα, γίνεται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί. 
  • Με μετρό.
   Ο σταθμός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ακτή Καλλιμασιώτη, σε μικρή απόσταση από την πύλη Ε5, ενώ η πρόσβαση στο λιμάνι είναι εφικτή μέσω διάβασης πεζών. Είναι ο τελευταίος σταθμός της πράσινης γραμμής που ξεκινάει από Κηφισιά. Αν πάρετε την κόκκινη γραμμή, Ανθούπολη – Ελληνικό, θα μετεπιβιβαστείτε στο σταθμό Αττική ή Ομόνοια, ενώ αν πάρετε την μπλε γραμμή, Αγία Μαρίνα – Πλακεντίας (ή αεροδρόμιο), θα μετεπιβιβαστείτε στο σταθμό Μοναστηράκι για να φτάσετε στον Πειραιά.

   

  Σύνδεση Πειραιάς – Αεροδρόμιο

  • Λεωφορείο
   Το Χ96 συνδέει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο με δρομολόγια όλο το 24ωρο, κάθε 20-30 λεπτά. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα και το κόστος του εισιτηρίου είναι 6€. Μισό εισιτήριο (3€) πληρώνουν οι φοιτητές, με την επίδειξη της φοιτητικής τους κάρτας, τα άτομα άνω των 65 ετών, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και τα παιδιά από 6 έως 18 ετών. Τα παιδιά έως 6 ετών επιβιβάζονται χωρίς χρέωση.
  • Μετρό
   Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο λιμάνι με το μετρό, θα πρέπει να αλλάξετε γραμμή στο Μοναστηράκι. Εκεί θα πάρετε την πράσινη γραμμή (γραμμή 1) προς Πειραιά. Το εισιτήριο κοστίζει 9€ και η διάρκεια της διαδρομής είναι 1.5 ώρα περίπου.
  • Προστιακός Σιδηρόδρομος
   Υπάρχει ένα απευθείας δρομολόγιο ανά κατεύθυνση, η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και το κόστος του ακέραιου εισιτηρίου είναι 9€. Οι σταθμοί είναι: Πειραιάς, Λεύκα, Ρέντη, Ταύρος, Ρουφ, Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης), Άγιοι Ανάργυροι, Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας, Πεντέλης, Πλακεντίας, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμιο.
  • Ταξί
   Η διάρκεια της διαδρομής, από το αεροδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά, είναι υπό κανονικές συνθήκες, περίπου 45 λεπτά και η χρέωση γύρω στα 50€. Τις βραδινές ώρες, η τιμή ανεβαίνει.

   

  Λεωφορεία ΟΛΠ

  Μπορείτε να μετακινηθείτε δωρεάν, εντός του λιμανιού, με τα λεωφορεία του ΟΛΠ. Οι στάσεις του είναι:

  1. Αφετηρία ΗΣΑΠ – Προαστιακός (Πύλη Ε5)
  2. Αγ. Διονύσιος 1 – ΟΣΕ
  3. Αγ. Διονύσιος 2
  4. Ηετιων 1
  5. Ηετιων 2
  6. Δεξαμενές
  7. Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
  8. Βασιλειάδη 1 – Τελωνείο
  9. Βασιλειάδη 2
  10. Τέρμα