Saronic Ferries

Η Saronic Ferries είναι μια κοινοπραξία ναυτιλιακών εταιριών, που παρέχει συνδέσεις μεταξύ του Πειραιά και των νησιών του Σαρωνικού. Η ασφάλεια, η ποιότητα και η ακρίβεια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τη Saronic Ferries από άλλες εταιρίες.

Η Saronic Ferries έχει καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά Αίγινα, Πόρο και Αγκίστρι στον Αργοσαρωνικό, καθώς και μεταξύ του Πειραιά και του λιμανιού των Μεθάνων.

Κλείστε τώρα τα ακτοπλοικά σας εισιτήρια για τα νησιά του Σαρωνικού με το i-ferry.gr. Αποκτήστε πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία κρατήσεων πλοίων, ενημερωθείτε για τα δρομολόγια και τις τιμές.

Η online κράτηση στο i-ferry.gr  είναι ένα ασφαλές και εύχρηστο περιβάλλον, που σας επιτρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο του πλοίου σας και με λίγα απλά βήματα να έχετε το εισιτήριό σας για να επιβιβαστείτε και να ταξιδέψετε στα πλοία της Saronic Ferries.

Ειδικές προσφορές / Εκπτώσεις Saronic Ferries 2022

 

σε Οικονομική Θέση

 

σε οικονομική θέση

έκπτωση 50% σε πολύτεκνες οικογένειες.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη θεωρημένης κάρτας πολυτέκνων.

Τα τέκνα των πολυτέκνων δικαιούνται την έκπτωση εφόσον φέρουν το ανάλογο δελτίο.

Δεν ισχύει έκπτωση για τρίτεκνους.

έκπτωση 50% στους φοιτητές.

Η έκπτωση αφορά φοιτητές Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ – ΤΕΙ) και χορηγείται με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας. 

έκπτωση 50% σε συνταξιούχους ΝΑΤ και συζύγους αυτών.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της ειδικής κάρτας ΝΑΤ.

έκπτωση 25% στους φοιτητές κατόχους κάρτας ISIC.

Για την χορήγηση της έκπτωσης, είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας κατά την έκδοση του εισιτηρίου και κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

Η έκπτωση ΔΕΝ είναι διαθέσιμη για on line αγορές εισιτηρίων, παρά μόνο στα κεντρικά εκδοτήρια της Saronic ferries σε κάθε λιμένα αναχώρησης.

έκπτωση 50% σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στους τυφλούς και συνοδούς αυτών.

Η προσφορά ισχύει για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ενώ έκπτωση 50% ισχύει και για τα αυτοκίνητά τους, εφόσον είναι χαρακτηρισμένα αναπηρικά στην άδεια κυκλοφορίας τους.

Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της σχετικής απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Τελευταία ενημέρωση 28/02/2022

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.
  • Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για ασυνόδευτα ΙΧ και Μοτοσυκλέτες.
  • Οι δικαιούχοι των ανωτέρω εκπτώσεων οφείλουν να επιδεικνύουν τα δικαιολογητικά κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Δρομολόγια Saronic Ferries

Στο i-ferry.gr θα βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις προσφορές της Saronic Ferries. Μπορείτε να κάνετε on-line κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτήριων χωρίς επιπλέον ή κρυφές χρεώσεις για Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο και Μέθανα.

Δρομολόγια πλοίων Saronic Ferries

Πειραιάς – Αίγινα – Αγκίστρι

Πειραιά – Αίγινα – Μέθανα – Πόρος

Κεντρικά εκδοτήρια Saronic Ferries

Πειραιάς

Πύλη Ε8, εντός λιμένος
2104126528 / 2104117341 / 2104171190
Αίγινα

Εντός λιμένος
22970 24200 / 22970 22945
Αγκίστρι

Εντός λιμένος Σκάλας
22970 91171
Μέθανα

Ακτή Σαρωνικού 80, περίπου 200 μέτρα από την προβλήτα πρόσδεσης
22980 93054 / 22980 92580
Πόρος

Παπαδοπούλου 80, έναντι προβλήτας πρόσδεσης
22980 23743

Στόλος Saronic Ferries

FOIVOS
Μήκος (μ): 100 Καμπίνες:
Πλάτος (μ): N/A Επιβάτες: 1200
Ταχύτητα: N/A Οχημάτα: 120
POSEIDON HELLAS
Μήκος (μ):
86
Καμπίνες:
Πλάτος (μ): N/A Επιβάτες: 1300
Ταχύτητα: N/A Οχημάτα: 74
ACHAIOS
Μήκος (μ):
87,
Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 16 Επιβάτες: 1000
Ταχύτητα: N/A Οχημάτα: 140
APOLLON HELLAS
Μήκος (μ):
91,8
Καμπίνες:
Πλάτος (μ): 14.52 Επιβάτες: 1380
Ταχύτητα: N/A Οχημάτα: 100

Πολιτικές εταιρίας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το εισιτήριο είναι προσωπικό, ονομαστικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει αποκλειστικά για την διαδρομή, την ημερομηνία και τη θέση για την οποία έχει εκδοθεί.

Η αγορά εισιτήριου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ και για λόγους ασφαλείας είναι υποχρεωτική η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και αναγράφουν οπωσδήποτε:
Το ονοματεπώνυμο του επιβάτη
Το φύλο: Άνδρας/Γυναίκα
Την ηλικία/ημερομηνία γέννησης: Ενήλικος/Παιδί/Βρέφος
Την Εθνικότητα του επιβάτη
Αν υπάρχει όχημα: τύπος και Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος

Κατά την έκδοση, καλό θα ήταν ο επιβάτης να δηλώνει αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητού) ώστε να υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης του σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση ΜΗ επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας, αυτή καταχωρείται στο σύστημα έκδοσης.

Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας ο επιβάτης πρέπει να προβαίνει έγκαιρα σε έκδοση εισιτηρίων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Ο επιβάτης οφείλει να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρει το όχημά του στο χώρο αναμονής φόρτωσης μία (1) ώρα πριν τον απόπλου. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν προλάβει τον απόπλου δεν δικαιούται επιστροφής ναύλου.

Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και εκφορτώσει το όχημά του. Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά, πριν από τη φόρτωσή τους στο πλοίο. Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στη περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση.

Όλοι οι επιβάτες οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε επιβάτη χωρίς τα απαραίτητα αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (Prepaid Ticket)

Η εταιρία υποστηρίζει την λειτουργία του προπληρωμένου εισιτηρίου (ΡΤΑ). Τα προπληρωμένα εισιτήρια θα πρέπει  να έχουν εκτυπωθεί πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Η εκτύπωση γίνεται από τα Γραφεία της Εταιρίας, τους Κεντρικούς Λιμενικούς Πράκτορες και τα εκδοτήρια της Εταιρίας στα κατά τόπους λιμάνια αναχώρησης.

Προκειμένου να παραλάβετε τα εισιτήριά σας, θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τον αριθμό κράτησης και την αστυνομική ταυτότητα ενός από τους δηλωμένους επιβάτες, καθώς και την Bonus Card της Saronic Ferries, εάν χρησιμοποιήθηκε κατά την κράτησή σας.

Στην περίπτωση που έχουν δηλωθεί επιβάτες μειωμένου ναύλου (Φοιτητές / Πολύτεκνοι / ΝΑΤ / Στρατιωτικοί / ΑΜΕΑ), ο παραλήπτης θα πρέπει να φέρει έγκυρο βεβαιωτικό έγγραφο.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ανακτήσετε τα εισιτήρια σε ηλεκτρονική μορφή, στο e-mail, το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας. Κάντε  WEB CHECK IN για να παραλάβετε τα ηλεκτρονικά σας εισιτήρια, με τα οποία επιβιβάζεστε στο πλοίο. 

Η ηλεκτρονική ενημέρωση (e-mail) με την επιβεβαίωση της κράτησής σας, δεν αποτελεί αποδεικτικό για την επιβίβασή σας στο πλοίο.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΥΛΟΥ

Έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση:
Τα εισιτήρια ακυρώνονται πλήρως με επιστροφή ολόκληρου του καταβληθέντος από τον επιβάτη ποσού με αντιλογισμό στην κάρτα χρέωσης του πελάτη, ή εκδίδονται νέα εισιτήρια ίσου ή μεγαλύτερου ποσού για άλλη ώρα ή ημέρα ταξιδιού (δεδομένης και της διαθεσιμότητας θέσεων), ή ανοιχτής ημερομηνίας (Open) εισιτήρια (Δεν ισχύει για τα αλέ-ρετούρ Σουβάλας).

Από 24 ώρες έως 1 ώρα πριν την αναχώρηση:
Δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων. Ο επιβάτης μπορεί μόνο να αλλάξει τα εισιτήρια με άλλης ώρας/ημέρας ή με ανοιχτής ημερομηνίας (Οpen) εισιτήρια και πάντα ίσου ή μεγαλύτερου ποσού.

Για λιγότερο από 1 ώρα πριν την αναχώρηση:
Δεν γίνεται καμία ακύρωση ή αλλαγή εισιτηρίων ή επιστροφή χρημάτων.

Εισιτήρια ανοιχτής ημερομηνίας:
ισχύουν για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής τους. Εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά προς επιβίβαση, εάν δεν έχουν αντικατασταθεί με νέα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναχώρησης.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου ή της απόδειξης μεταφοράς του οχήματος, για να ταξιδέψει ο επιβάτης ή το όχημα, θα πρέπει να γίνει αγορά νέου εισιτηρίου. Εφόσον ο επιβάτης δηλώσει εγγράφως την απώλεια αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδιού, το δρομολόγιο, τον αριθμό τόσο του απολεσθέντος (εάν το διαθέτει) όσο και του νέου εισιτηρίου, και εφόσον κατόπιν ελέγχου στα αρχεία της Saronic Ferries προκύψει ότι το απολεσθέν εισιτήριο δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε εντός 3 μηνών από την ημερομηνία ταξιδιού τότε ο επιβάτης δικαιούται νέο εισιτήριο ίσης αξίας με το απολεσθέν.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η εταιρία καταβάλει κάθε προσπάθεια για την τήρηση των δρομολογίων που αναφέρονται στα φυλλάδια και τον διαδικτυακό της τόπο. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίησή τους εφόσον παραστεί ανάγκη και κατόπιν εγκρίσεως των Λιμενικών Αρχών.

Η εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν ακύρωση, καθυστέρηση δρομολογίου που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή εντολές του αρμόδιου Υπουργείου και των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας και γίνονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των επιβατών.

Σε περίπτωση που το προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν πραγματοποιηθεί με υπαιτιότητα της εταιρίας ή για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρικών συνθηκών) επιστρέφεται στον επιβάτη ολόκληρη η αξία του εισιτηρίου.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, κάνοντας αντικατάσταση εισιτηρίου. Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο, οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.

Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Οι Αξιωματικοί του πλοίου διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήρια τους και τα δικαιολογητικά εκπτώσεων εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Η παραμονή κατοικίδιων ζώων στους κλειστούς χώρους του πλοίου απαγορεύεται. Οι επιβάτες μπορούν να συνοδεύουν τα κατοικίδια ζώα τους στα εξωτερικά καταστρώματα του πλοίου. Επίσης υπάρχουν ειδικά διαμερίσματα ζώων (kennels) στα εξωτερικά καταστρώματα.

ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Απαγορεύεται στους επιβάτες να μεταφέρουν όπλα, φυσίγγια, εκρηκτικές, εύφλεκτες, εμπρηστικές και γενικά επικίνδυνες ύλες.

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο, στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις Λιμενικές Αρχές.

Οι επιβάτες οφείλουν να επιδεικνύουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριό τους, το διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την επιβίβαση εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας την ταυτότητά του. Μετά την επιβίβαση, δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπευθύνων Αξιωματικών του πλοίου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με τον Ν.3730/2008 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των ανοικτών καταστρωμάτων.

Όλες οι αναφερόμενες πληροφορίες, που εμφανίζονται παραπάνω έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Η τελική επιβεβαίωση όλων των αναφερόμενων εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πραγματοποιείται είτε μέσω της ιστοσελίδας της ακτοπλοϊκης εταιρίας είτε μέσω του online συστήματος κρατήσεων ακτοπλοικών εισιτηρίων του i-ferry.gr.