Συχνές ερωτήσεις

Γνωρίστε το on line σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων i-ferry

Η i-ferry είναι ένα πρότυπο σύστημα online ηλεκτρονικών κρατήσεων και σύγκρισης τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που σας ταξιδεύει στα Ελληνικά νησιά αλλά και την Ιταλία. Στην i-ferry σας ταξιδεύουμε πάντα με τις φθηνότερες τιμές, βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις εκπτώσεις και τις ειδικές προσφορές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων ΕΔΩ κάντε κράτηση στην καλύτερη προσφορά για τον προορισμό σας και βγείτε κερδισμένοι.

Πριν την κράτηση

Πόσο συχνά ενημερώνονται τα δρομολόγια και οι τιμές στο i-ferry ;

Το i-ferry ενημερώνεται καθημερινά με νέα δρομολόγια, τιμές και προσφορές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Συγκρίνει για εσάς όλες τις τιμές και τα δρομολόγια για τον προορισμό σας . Εάν δεν βρείτε το δρομολόγιο που θέλετε να ταξιδέψετε σημαίνει ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτήριων , είτε δεν υπάρχει πλοίο για την συγκεκριμένη ημέρα που έχετε επιλέξει είτε το πλοίο είναι γεμάτο. Τα νέα δρομολόγια των πλοίων προστίθενται συνήθως 2 μήνες πριν την αναχώρηση.

Πόσες ημέρες πριν την αναχώρηση μπορώ να κάνω κράτηση στο i-ferry ;

Μπορείτε να κάνετε on line κράτηση το αργότερο 48 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Σε αυτή την περίπτωση που θα πραγματοποιήσετε την κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων 48 ώρες πριν την αναχώρηση θα πρέπει να επιλέξετε την παραλαβή των εισιτηρίων σας από το κιόσκι της ναυτιλιακής εταιρίας απέναντι από το πλοίο ή από τα γραφεία εφόσον προσέλθετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου σας.

Θέλω να αναχωρήσω σε λιγότερο από 48 ώρες

Στην περίπτωση που θέλετε να αναχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες από τώρα μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια από τα γραφεία μας ή να μας καλέσετε στο +30 2105775777 για να ολοκληρώσουμε τηλεφωνικώς την διαδικασία κράτησης και έκδοσης των εισιτηρίων σας.

Πόσα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων μπορώ να αγοράσω σε κάθε κράτηση ;

Σε κάθε κράτηση μέσω του i-ferry μπορείτε να αγοράσετε έως 9 εισιτήρια για επιβάτες και έως 4 εισιτήρια για οχήματα. Εάν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα εισιτήρια για επιβάτες ή οχήματα θα πρέπει να πραγματοποιήσετε περισσότερες από μια κράτησης. Στα εισιτήρια επιβατών θα πρέπει να υπολογίσετε και τον οδηγό έκαστου οχήματος που ταξιδεύει καθώς ο οδηγός δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτήριου του οχήματος του.

Είναι φθηνότερα να εκδώσω τα εισιτήρια μου μετ επιστροφής ;

Για πολλούς προορισμούς είναι φθηνότερο να αγοράσετε το εισιτήριου σας μετ επιστροφής αντί να εκδώσετε 2 χωριστά εισιτήρια. Μπορείτε να δείτε στην ενότητα «Εκπτώσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» εάν η εταιρία που θέλετε να ταξιδέψετε παρέχει έκπτωση στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής όταν εκδίδονται ταυτόχρονα.
Σε κάθε περίπτωση η έκδοσης εισιτηρίων μετ επιστροφής σας παρέχει το πλεονέκτημα να έχετε εξασφαλισμένα τα εισιτήρια για την επιστροφή σας χωρίς ταλαιπωρία.

Μπορώ στην ίδια κράτηση να κλείσω εισιτήρια με 2 διαφορετικές ακτοπλοϊκές εταιρίες ;

Εφόσον επιθυμείται να ταξιδέψετε με διαφορετικές εταιρίες σε κάθε σκέλος του ταξιδίου σας θα πρέπει να πραγματοποιήσετε χωριστές κρατήσεις ανά εταιρία. Σε αυτή την περίπτωση εάν έχετε επιλέξει να παραλάβετε τα εισιτήρια σας με courier θα πρέπει σε κάθε σκέλος του ταξιδίου σας μετά το πρώτο να δηλώσετε ότι θα παραλάβετε τα εισιτήρια από τα γραφεία μας και να μας ενημερώσετε μέσω της φόρμας που υπάρχει στην σελίδα «επικοινωνία», ώστε να μην χρεωθείτε με το κόστος των επιπλέον αποστολών.

Πως μπορώ να αναβαθμίσω τη θέση του εισιτήριου ενώ το έχω εκδώσει ;

Μετά την έκδοση του εισιτήριου σας υπάρχει δυνατότητα να αναβαθμίσετε την θέση σας είτε στα γραφεία μας με την προσκόμιση του αρχικού εισιτήριου είτε πάνω στο πλοίο εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα για την θέση που επιθυμείται.

Θέλω να ταξιδέψω στον προορισμό Α και να επιστρέψω από τον προορισμό Β. Τι πρέπει να κάνω ;

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε πχ στην Πάρο και να επιστρέψετε από την Σίκινο και το on line δεν σας δίνει τέτοια επιλογή σε συγκεκριμένο συνδυασμό προορισμών τότε μπορείτε απλά να προχωρήσετε σε 2 κρατήσεις μια προς Πάρο και μια από Σίκινο.

Διαδικασία επιβίβασης

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου για δρομολόγια εξωτερικού και 1 ώρα πριν την αναχώρηση για δρομολόγια εσωτερικού.Ιδιαίτερα όταν ταξιδέυετε με αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντική η έγκαιρη προσέλευση σας. Εάν καθυστερήσετε, υπάρχει πιθανότητα να μην σας επιτραπεί η επιβίβαση. Να έχετε υπόψη σας ότι ειδικά την υψηλή περίοδο συνήθως υπάρχει αυξημένη κίνηση τόσο στον δρόμο όσο και στο λιμάνι , οπότε όσο πιο νωρίς κανονίσετε να φτάσετε στο πλοίο, τόσο ποιό ασφαλής θα είναι η επιβίβαση σας.

Τι θα συμβεί έαν αργήσω και χάσω το πλοίο;

Έαν δεν προλάβετε την αναχώρηση του πλοίου βάσει των κανονισμών των ακτοπλοικών εταιρίων δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Σας προτείνουμε όμως να επικοινωνήσετε άμεσα με το αντίστοιχο ναυτιλιακό πρακτορείο στο λιμάμνι της αναχώρησης σας γιατί ενδέχεται να σας εξυπηρετήσουν αλλάζοντας το εισιτήριο σας για επόμενη αναχώρηση της ίδιας εταιρίας με μια πιθάνη επιβάρυνση.

Τι χρειάζομαι να έχω μαζί μου για να επιβιβαστώ στο πλοίο;

Για την επιβίβασης στα πλοίο είναι απαραίτητα τα εκδοθέντα εισιτήρια (στο ειδικο χαρτονι) , τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας σας (πχ ταυτότητα για τους άνω των 12 έτων) και εφόσον έχετε εκδόσει εκπτωτικό εισιτήριο τα απαραίτητα επίσημα πιστοποιητικά. Κατά την επιβίβαση σας γίνονται έλεγχοι στους οποίους θα πρέπει να τα επιδείξετε.

Χρειάζετε να επιβεβαιώσω την ώρα αναχώρησης μου πριν ταξιδέψω;

Δεν είστε υποχρεωμένοι να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης σας και γι αυτό τον λόγο καταχωρείτε το κινητόσας ώστε να έχουν την δυνατότητα οι ακτοπλοικές εταιρίες να σας ενημερώσουν σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης του δρομολογίου. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν αν επικοινωνείτε με το λιμεναρχείο ή την ακτοπλοική εταιρία κάθως προκύπτουν ειδικές περιπτώσεις μη πραγματοποίησης ενός δρομολογίου (κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ), οι οποίες δεν σχετίζονται με την ακτοπλοική εταιρία.

Πως μπορώ να κάνω ομαδική κράτηση για γκρουπ ;

Στο i-ferry πάντα στοχεύουμε να σας παρέχουμε την καλύτερη τιμή τόσο για εσάς όσο και για τους φίλους – συνταξιδιώτες σας. Σε αυτό το πλαίσιο και λόγω των ιδιαιτεροτήτων κάθε ομαδικής κράτησης στείλτε μας το αίτημα σας στην φόρμα που θα βρείτε στην ενότητα «επικοινωνία» μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα σας απαντήσουμε με την καλύτερη δυνατή προσφορά για το ταξίδι σας.

Μπορείτε να μου εκδώσετε απόδειξη ή τιμολόγιο για τα ακτοπλοϊκά μου εισιτήρια ;

Το στέλεχος του εισιτηρίου που παραμένει στα χέρια του επιβάτη είναι και η νόμιμη απόδειξη πληρωμής όπου αναφέρεται το όνομα του και το ποσό που πλήρωσε. Αν θέλετε τιμολόγιο θα πρέπει να μας ενημερώσετε όταν κάνετε την κράτησή σας. Προφορικά στις τηλεφωνικές σας κρατήσεις, ενώ στις On line, στο πεδίο «Επιπλέον πληροφορίες» στη φόρμα κράτησης. Μεταγενέστερα δεν μπορούμε να εκδώσουμε τιμολόγιο.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιβατών ακτοπλοΐας

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία. Από σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, θα διανέμει τα σχετικά φυλλάδια σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
«Με το νόμο 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, προχωρήσαμε αποφασιστικά στην επικαιροποίηση και στον εκσυγχρονισμό της Χάρτας Δικαιωμάτων Επιβατών της ακτοπλοΐας, θεμελιώνοντας ακόμα πιο ισχυρά το υπάρχον νομικό πλαίσιο», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης. «Σε κάθε περίπτωση, θα ελέγχουμε αυστηρά την τήρηση του νόμου και την προστασία όλων των επιβατών που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες».
Οι 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις που περιέχονται στο φυλλάδιο είναι οι ακόλουθες:
1.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο;
(α)Να υπαναχωρήσεις και να λάβεις την αξία του ναύλου που κατέβαλες (επιβάτη ή και οχήματος) και χρηματική αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100% επί της τιμής του ναύλου επιβάτη
(β) Να ταξιδέψεις σε θέση κατώτερη και να λάβεις τη διαφορά της τιμής του ναύλου επιβάτη μεταξύ της κατηγορίας των θέσεων προσαυξημένη κατά 100% ή
(γ) Μετά από αίτημά σου και συμφωνία της εταιρείας, να ταξιδέψεις σε θέση ανώτερη καταβάλλοντας τη διαφορά της τιμής του ναύλου μειωμένη κατά 50%. Η καταβολή της διαφοράς δεν ισχύει εάν η εταιρεία σου διαθέσει ανώτερη θέση με δική της πρωτοβουλία χωρίς αίτημά σου.
2. Έχω δικαίωμα να ακυρώσω το εισιτήριό μου;
Δικαιούσαι να υπαναχωρήσεις και ανάλογα με το χρόνο επιστροφής αυτούσιου του σώματος του εισιτηρίου, να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος ή ποσοστό του ως εξής:
– Ποσοστό 50% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
– Ποσοστό 75% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 7 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
– Ολόκληρο το ναύλο εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 14 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
– Ολόκληρο το ναύλο ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας.
Στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ.
3. Έχω δικαίωμα να τροποποιήσω το εισιτήριό μου;
Δικαιούσαι να τροποποιήσεις το εισιτήριο σου εφόσον διατίθενται θέσεις μέχρι και 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.
4. Τι δικαιούμαι να μεταφέρω χωρίς την καταβολή ιδιαίτερου ναύλου;
– Δικαιούσαι να μεταφέρεις χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών.
– Εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, δικαιούσαι, επιπλέον των χειραποσκευών, να μεταφέρεις κάθε εξοπλισμό που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνησή σου.
5.Ποιος ευθύνεται για την φθορά ή απώλεια των αποσκευών μου εντός του πλοίου;
Εφόσον οι αποσκευές σου έχουν παραδοθεί για φύλαξη και σου έχει εκδοθεί σχετική απόδειξη ευθύνεται η εταιρεία.
6.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που το πλοίο καθυστερήσει να αναχωρήσει από το λιμάνι λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου ή υπαιτιότητας της εταιρείας;
Σε περίπτωση καθυστέρησης πάνω από 90 λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του πλοίου δικαιούσαι:
Να υπαναχωρήσεις και για αποζημίωση να λάβεις το αντίτιμο του εισιτηρίου που κατέβαλες ή
(α) Να διαμείνεις στο πλοίο, να λάβεις ελαφρά γεύματα ή αναψυκτικά με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και να προωθηθείς στον προορισμό του θαλάσσιου ταξιδιού σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας.
(β)Να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.
(γ) Να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας μόνο εφόσον τελικά προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και η καθυστέρηση σου είναι:
• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες.
Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου.
(δ) Να λάβεις αποζημίωση διπλάσια του ναύλου επιβάτη καθώς και την επιστροφή του ναύλου οχήματος που κατέβαλες ή κατόπιν συμφωνίας άλλη αντισταθμιστική παροχή, εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο εντός 24 ωρών από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.
7. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση καθυστέρησης του πλοίου κατά την διάρκεια του ταξιδιού λόγω βλάβης ή ζημιάς του ή υπαιτιότητας της εταιρείας;
– Να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί ο η τιμή του εισιτηρίου που αναλογεί για το υπόλοιπο της διαδρομής ή
– Να συνεχίσεις το ταξίδι σου και να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή κατόπιν συμφωνίας άλλη αντισταθμιστική παροχή όταν η καθυστερημένη άφιξη στο λιμάνι προορισμού σου είναι:
• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες.
Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου.
Η άσκηση ενός από τα παραπάνω δικαιώματα αποδεικνύεται με ενυπόγραφη συμπλήρωση σχετικού εντύπου που σου χορηγείται από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου για το γεγονός της καθυστέρησης του ταξιδιού.
8. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που διακοπεί το ταξίδι σε ενδιάμεσο λιμάνι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου ή λόγω υπαιτιότητας της εταιρείας και εφόσον τελικά προωθήθηκα στον προορισμό μου;
Να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας εφόσον τελικά προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και η καθυστερημένη άφιξη στο λιμάνι προορισμού σου είναι:
• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες.
Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου.
9. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που διακοπεί το ταξίδι μου σε ενδιάμεσο λιμάνι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου και εφόσον δεν προωθήθηκα στον προορισμό μου και δεν άσκησα το δικαίωμα της υπαναχώρησης;
(α) Να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή και κατάλυμα, καθ’ όλο το χρόνο αναμονής μέχρι τη συνέχιση του ταξιδίου σου, στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.
(β) Να λάβεις αποζημίωση διπλάσια του ναύλου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή μετά από συμφωνία με την εταιρεία.
Η άσκηση του δικαιώματος αυτού, αποδεικνύεται με ενυπόγραφη συμπλήρωση σχετικού εντύπου που σου χορηγείται από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου για το γεγονός της διακοπής του ταξιδίου.
10. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που καθυστερήσει ή ματαιωθεί το ταξίδι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου ή υπαιτιότητας της εταιρείας και χάσω την ανταπόκριση για την συνέχιση του θαλάσσιου ταξιδιού;
– Εφόσον διαθέτεις εισιτήριο ανταπόκρισης ενημερώνεις σχετικά την εταιρεία και δικαιούσαι να προωθηθείς με τον προσφορότερο τρόπο στον τελικό προορισμό σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας.
– Να σου προσφερθεί τροφή και κατάλυμα στο λιμάνι ανταπόκρισης, με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, όταν εξαιτίας της απώλειας της ανταπόκρισης αναγκάζεσαι να αναχωρήσεις την επόμενη ημέρα από την άφιξή σου, ή καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευσή σου ή η παραμονή σου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχες προγραμματίσει.
11.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που απαγορευθεί ο απόπλους του πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών;
– Να τροποποιήσεις το εισιτήριό σου.
– Να διαμείνεις στο πλοίο εφόσον κατά την κρίση του πλοιάρχου οι συνθήκες το επιτρέπουν.
– Να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί ο αναλογούν ναύλος.
12. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που ακυρωθεί το ταξίδι με υπαιτιότητα της εταιρείας;
Να λάβεις πλήρη αποζημίωση ή άλλες αντισταθμιστικές παροχές κατ’ επιλογή σου εφόσον:
– Δεν ενημερώθηκες μία εβδομάδα πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου και δεν σου επιστράφηκε το αντίτιμο του εισιτηρίου ή
– Δεν ενημερώθηκες τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου και δεν προωθήθηκες με άλλο μέσο στον προορισμό σου εντός 12 ωρών από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου.
13.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που ακυρωθεί το ταξίδι λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου;
– Να ενημερωθείς εγκαίρως και εφόσον συμφωνήσεις να προωθηθείς στον προορισμό σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας εντός 24 ωρών ή να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.
– Εφόσον δεν προωθηθείς στον προορισμό σου ή δεν υπαναχωρήσεις σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη περίπτωση δικαιούσαι να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.
– Να λάβεις χρηματική αποζημίωση διπλάσια του ναύλου επιβάτη ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθηθείς στον προορισμό σου εντός 24 ωρών.
14. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που δεν μου επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο ενώ έχω στην κατοχή μου έγκυρο εισιτήριο;
– Να λάβεις αποζημίωση τριπλάσια της αξίας του ναύλου επιβάτη ή
– Τη συντομότερη προώθησή στον τελικό προορισμό σου, με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, τροφή για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση. ή μεταφορά σε χρόνο της επιλογής σου. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεις επιπρόσθετα ως αποζημίωση την αξία του ναύλου επιβάτη.
15. Που μπορώ να επιστρέψω το εισιτήριό μου;
Μπορείς να το επιστρέψεις ή να το τροποποιήσεις το εισιτήριο σου από εκεί που το εξέδωσες ή στον οριζόμενο κατά λιμένα από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο εκδίδει εισιτήρια επιβατών και αποδείξεις μεταφοράς οχημάτων για το συγκεκριμένο πλοίο.
16. Με ποιόν τρόπο θα μου επιστραφεί ο ναύλος και θα μου καταβληθεί η αποζημίωση;
Θα πρέπει να παραδώσεις αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή το απόκομμα, στην εταιρεία ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στον κατά λιμένα οριζόμενο από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα έως και 7 ημέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου.
17. Έχει η εταιρεία άλλες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να γνωρίζω;
Ναι, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι εταιρείες υποχρεούνται να:
– Ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια με κάθε πρόσφορο μέσο και να πληροφορούν εγκαίρως το κοινό σχετικά με την εκτέλεσή τους.
– Ανακοινώνουν με προσβάσιμες στους επιβάτες μορφές αναγγελίας την οποιαδήποτε καθυστέρηση στον απόπλου, πλου και κατάπλου του πλοίου, αναφέροντας τόσο τον εκτιμώμενο χρόνο όσο και την αιτία της καθυστέρησης.
– Ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο επιβάτη πριν την έκδοση του εισιτηρίου για τις τιμές και εκπτώσεις και να μην αυξάνουν την τιμή του εισιτηρίου για το οποίο έγινε κράτηση μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής κράτησης θέσεως μέχρι τη συμφωνημένη ημερομηνία και ώρα παραλαβής ή πληρωμής του εισιτηρίου.
– Ενημερώνουν αναλυτικά τον επιβάτη ως προς τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου.
18.Τι υποχρεώσεις έχω εγώ απέναντι στην εταιρεία;
Ως επιβάτης υποχρεούσαι να:
– Προσέρχεσαι στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρεις το όχημα στο χώρο αναμονής φόρτωσης τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον απόπλου.
– Καταλαμβάνεις την αντίστοιχη θέση που αναγράφεται επί του εισιτηρίου, να μην τοποθετείς τις αποσκευές σου ή άλλα αντικείμενα επάνω στα καθίσματα ή σε άλλες θέσεις επιβατών ώστε να στερείται η θέση άλλου επιβάτη και να συμμορφώνεσαι στους κανονισμούς του πλοίου καθώς και στις οδηγίες του πλοιάρχου ή του προσωπικού του πλοίου που σχετίζονται με την ησυχία, ευταξία, καθαριότητα και ασφάλεια του πλοίου.
– Μην μεταφέρεις εκρηκτικές, εύφλεκτες, εμπρηστικές και γενικά επικίνδυνες ύλες.
– Δίνεις τα ακριβή στοιχεία σου και εφόσον το επιθυμείς στοιχεία επικοινωνίας για την ενημέρωσή σου σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου και ελέγχεις την ορθότητα των αναγραφομένων στο εισιτήριο στοιχείων.
19. Που μπορώ να απευθυνθώ για να υποβάλω παράπονα – καταγγελία στην περίπτωση που η εταιρεία δεν πληρεί τις υποχρεώσεις της;
– Για κάθε παράπονο ή καταγγελία που αφορά στη μη τήρηση των υποχρεώσεων της εταιρείας ή του εκδότη του εισιτηρίου, ή του φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού όπως καθορίζονται στις διατάξεις του ν. 3709/2008, καθώς και για οποιαδήποτε απαίτηση που απορρέει από τις διατάξεις του ίδιου νόμου απευθύνεσαι εντός δύο μηνών, ανάλογα, αρχικά στην εταιρεία ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στον ναυτικό πράκτορα ή στο φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού. Κατά την διάρκεια του πλου στον ορισμένο από τον πλοίαρχο αξιωματικό του πλοίου. Συμπληρώνεις το ειδικό έντυπο παραπόνων το οποίο μπορείς να προμηθευτείς ανάλογα εντός του πλοίου, στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, στις λιμενικές αρχές και στις εγκαταστάσεις των λιμανιών.
– Μετά την παρέλευση 2 μηνών εφόσον δεν δόθηκαν απαντήσεις ή επαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία ή τον εκδότη του εισιτηρίου ή το φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού, σε καταγγελίες ή παράπονα, μπορείς να συμπληρώσεις και να υποβάλεις το ίδιο ειδικό έντυπο παραπόνων, επισυνάπτοντας φωτοαντίγραφο του αρχικού έντυπου παραπόνων που συμπλήρωσες απευθείας:
α) στη Λιμενική Αρχή επιβίβασής ή αποβίβασής σου ή
β) στο ΥΝΑ/Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών που αναφέρεται στο πίσω μέρος του ειδικού εντύπου.
20. Σε ποιες περιπτώσεις δεν έχουν εφαρμογή τυχόν απαιτήσεις μου;
Καμία απαίτηση δεν δύναται να θεμελιωθεί για καθυστέρηση, διακοπή, ακύρωση ή τροποποίηση δρομολογίου που οφείλεται σε λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, στην εφαρμογή διατάξεων της νομοθεσίας( όπως περίπτωση δ της παραγράφου 3,του άρθρου έκτου ν.2932/01) ή σε εντολές της αρμόδιας Αρχής γενικά ιδίως δε για την παροχή βοήθειας σε πλοία ή πρόσωπα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε τυχόν εγκεκριμένη τροποποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων η οποία σχετίζεται με την εξυπηρέτηση εκτάκτων μεταφορικών αναγκών ή την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
21. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες ή μειωμένη κινητικότητα μπορώ να ταξιδέψω με άνεση και ασφάλεια;
– Ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού σε συνεργασία με την εταιρεία υποχρεούνται να σου εξασφαλίσουν και να παρέχουν δωρεάν συνδρομή και κατάλληλες συνθήκες πρόσβασης, τόσο μέσα στο λιμάνι όσο και κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και τη διάρκεια του ταξιδιού σου.
– Σε κάθε περίπτωση φθοράς ή απώλειας ειδικού εξοπλισμού σου που οφείλεται σε υπαιτιότητα της εταιρείας, αυτή οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρασχεθεί προσωρινός και κατάλληλος εξοπλισμός αντικατάστασης, ενώ παράλληλα οφείλει να καταβάλει αποζημίωση που αντιστοιχεί στην αξία αντικατάστασης του σχετικού εξοπλισμού.
– Μην ξεχάσεις, κατά την έκδοση του εισιτηρίου σου ή το αργότερο 48 ώρες πριν ταξιδέψεις να ενημερώσεις την εταιρεία για τις ειδικές ανάγκες σου και τις απαιτούμενες υπηρεσίες που θα πρέπει να σου παρασχεθούν.
Το νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των επιβατών θεσπίστηκε για πρώτη φορά με το νόμο 3709/2008 και ενισχύθηκε με το νόμο 4150/2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στις Λιμενικές Αρχές και στην Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος
Πηγή : Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής / Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής
«Χάρτα δικαιωμάτων επιβατών» http://www.hcg.gr/node/5151

Εκπτώσεις εισιτηρίων

Κάθε ακτοπλοική εταιρία βάσει την εμπορικής πολιτικής έχει διαφοροποιημένες εκπτώσεις. Για την εξυπηρέτηση σας συνοψίζουμε τις βασικές κατηγορίες των εκπτώσεων που παρέχονται.

Εκπτώσεις βάσει ηλικίας
Σε αυτές τις εκπτώσεις περιλαμβάνονται οι βρεφικές εκπτώσεις , οι παιδικές εκπτώσεις και για όσες εταιρίες παρέχουν έκπτωση σε υπερήλικες. Οι ηλικίες που αφορούν αυτές οι εκπτώσεις διαφοροποιούνται ανάλογα την πολιτική της έκαστης ναυτιλιακής εταιρίας.

Συνήθως οι βρεφικές εκπτώσεις αφορούν παιδιά εως 5 ετών , οι παιδικές εκπτώσεις παιδιά εως 10 ετών και οι εκπτώσεις για υπερήλικες αφορύν άτομα άνω των 65 ετών

Εκπτώσεις βάσει κριτηρίων                
Σ αυτή την κατηγορία εκπτώσεων περιλαμβάνονται οι εκπτώσεις που αφορούν πχ πολυτέκνους, τρίτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ , φοιτητές κλπ.

Εκπτώσεις βάσει εμπορικής πολιτικής
Αυτή η κατηγορία εκπτώσεων διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα την ναυτιλιακή εταιρία και το δρομολόγιο αναφέρεται σε εμπορικές εκπτώσεις όπως 20-50% έκπτωση όταν εκδίδεται ταυτόχρονα τα εισιτήρια σας μετ επιστροφής , 3+1 άτομο ΔΩΡΕΑΝ σε 4κλινη καμπίνα για τα δρομολόγια του Ηρακλείου κλπ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκπτώσεις ανά ναυτιλιακή εταιρία στην ενότητα «εκπτώσεις» στo μενού της i-ferry.gr

Κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης που πραγματοποιείτε μέσω της πλατφόρμας της i-ferry.gr θα βρείτε διαθέσιμες τις βασικές παρεχόμενες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες εκπτώσεις καθώς και τις ειδικές προσφορές της έκαστης ακτοπλοϊκής εταιρίας. Στην περίπτωση που δεν βρείτε κάποια έκπτωση ή ειδική προσφορά που θεωρείτε ότι υπάρχει μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Το σύστημα δεν κάνει έλεγχο εγκυρότητας ή ταυτοποίησης  της επιλεγμένης από εσάς έκπτωσης.  Εφόσον χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζετε και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γιατί διαφορετικά θα σας ζητηθεί η διαφορά της τιμής του κανονικού ναύλου και θα έχετε σημαντική καθυστέρηση στην επιβίβαση σας.

Κράτηση on line ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Διαδικασία κράτησης θέσεων και σύγκρισης τιμών

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να ολοκλήρωσετε την κράτηση σας στην φθηνότερη τιμή για το ακτοπλοϊκό σας ταξίδι

Βήμα 1 : Αναζήτηση δρομολογίου βάσει των προτιμήσεων σας
a. Εισάγετε (με ελληνικούς χαρακτήρες) το λιμάνι αναχώρησης και αφίξης καθως και το λιμάνι της επιστροφής σας εφόσον επιθυμείται να εκδόσετε εισιτήριο μετ επιστροφής
b. Εισάγετε την ημερομηνία αναχώρηση και επιστροφής εφόσον έχετε επιλέξει ταξίδι μετ επιστροφής
c. Εισάγετε τον αριθμό επιβατών (εως 9 άτομα ανά κράτηση) και τον αριθμό των οχημάτων (4 οχήματα ανά κράτηση)

Βήμα 2 : Επιλογή δρομολογίου
a. Εμφάνιση διαθεσιμότητας που ισχύει την δεδομένη στιγμή
b. Επιλογή του δρομολόγιο και της ναυτιλιακής εταιρίας της προτίμησης σας
c. Επιλογή θέσεων και τυχόν εκπτώσεων επιβατών ή και οχημάτων

Βήμα 3 : Τιμολόγηση
a. Εμφάνιση των δρομολογίων , των θέσεων και της ναυτιλιακής εταιρίας που έχετε επιλέξει
b. Εμφάνιση του συνολικού κόστους της κράτησης σας
Στην περίπτωση που σ αυτό το βήμα σας εμφανίσει το μύνημα «Δεν υπάρχει επιθυμητή διαθεσιμότητα» σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τον ζητούμενο αριθμό ατόμων είτε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τα οχήματα. Μπορείτε να επιστρέψετε στο βήμα 2 και να διαμορφώσετε την κράτηση σας.

Βήμα 4 : Επιβάτες
a. Εμφάνιση των δρομολογίων που επιλέξατε
b. Πεδία συμπλήρωσης των στοιχείων των επιβατών με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Εθνικότητα)

Βήμα 5 : Στοιχεία επικοινωνίας
a. Εμφάνιση των δρομολογίων που επιλέξατε
b. Εισαγωγή ορθών και αληθών στοιχείων επικοινωνίας με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες
c. Επιλογή τρόπου παραλαβής των εισιτηρίων σας

Βήμα 6 : Πληρωμή
a. Μεταφορά στο ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας για την καταχώρηση των ορθών και αληθών στοιχείων της πιστωτικής κάρτας σας.
b. Έλεγχος στοιχείων πιστωτικής κάρτας και επαλήθευση έγκρισης της συναλλαγής από το ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας
c. Ολοκλήρωση της κράτησης (εφόσον εγκριθεί η συναλλαγή από την Εθνική Τράπεζα)

Πως λειτουργεί η διαθεσιμότητα εισιτηρίων στο σύστημα;

Η i-ferry.gr δείχνει τα στοιχεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων, με βάση την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (on line) που συνεχώς παρέχεται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τα συγκεκρίμενα στοιχεία μεταβάλλονται συνεχώς και αυτό σημαίνει ότι ενώ είδατε διαθεσιμότητα κατά την αναζήτηση αυτή η διαθεσιμότητα ενδέχεται να μεταβλήθει οποιαδήποτε στιγμή καθώς στο σύστημα αναζητούν δρομολόγια και πραγματοποιούν κρατήσεις χιλιάδες επιβάτες.

Ποιές κατηγορίες θέσεων έχει το πλοίο;

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε την επεξήγηση των πιο συχνών κατηγοριών που θα συναντήσετε κατά την διαδικασία κράτησης.

A2, AA2, A42 2-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB2, AB42, AS2 2-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B2, B42 2-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
A3, AA3, A43 3-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB3, AB43 3-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B3, B43 3-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
A4, AA4, A44 4-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB4, AB44 4-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B4, B44 4-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
DOR Κοιτώνες, χωριστά άνδρες γυναίκες
ATS, S, AK Θέσεις Αεροπορικού Τύπου (αριθμημένες θέσεις)
D Κατάστρωμα
DECK Κατάστρωμα
ECON Κατάστρωμα
OIK Κατάστρωμα
VIP Θέση VIP
VIPS Θέση VIP τμήμα καπνιζόντων
VIPT Θέση VIP με τραπέζι
VIPTS Θέση VIP με τραπέζι τμήμα καπνιζόντων
B Διακεκριμένη Θέση
BS Διακεκριμένη Θέση τμήμα καπνιζόντων
DKN Διακεκριμένη Θέση
A Class Διακεκριμένη Θέση
BT Διακεκριμένη Θέση με τραπέζι
BTS Διακεκριμένη Θέση με τραπέζι τμήμα καπνιζόντων
EC Οικονομική θέση
ECS Οικονομική θέση τμήμα καπνιζόντων
ECT Οικονομική θέση με τραπέζι
ECTS Οικονομική θέση με τραπέζι τμήμα καπνιζόντων

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση μετ’ επιστροφής σε δρομόλογια 2 διαφορετικών εταιρίων;

Δεν επιτρέπουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την συνδιαστική κράτηση με διαφορετική ακτοπλοϊκή εταιρία. Σας προτείνουμε να κάνετε τις κρατήσεις ανά δρομολόγια και ανά εταιρία.

Αν βγάλω αριθμήμενη θέση μπορώ να διαλέξω ακριβώς την θέση μου;

Δυστυχώς δε διατίθεται από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες η online δυνατότητα προεπιλογής από πλάνο, συνεπώς δεν παρέχεται από το γραφείο μας εγγύηση ότι οι θέσεις σας θα είναι συνεχόμενες. Παρόλα αυτά, το σύστημα προσπαθεί να τοποθετήσει όλους τους επιβάτες μίας κράτησης σε διπλανές θέσεις, αν αυτές είναι διαθέσιμες.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κλείσετε συνεχόμενες αριθμημένες θέσεις, παρακαλούμε καλέστε μας για την πραγματοποιήση της κράτησης σας , εφόσον η ακτοπλοϊκή εταιρία που επιθυμείται να ταξιδέψετε το υποστηρίζει.

Δεν μπορώ να βρω τον τύπο του οχήματος μου στο πεδίο «τύπος οχήματος»

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τον τύπο του αυτοκινήτου σας αυτό σημαίνει ότι είτε η ακτοπλοϊκή εταιρία δεν επιτρέπει τον τύπο του οχήματος σας είτε η επιλογή για να κάνετε online κράτηση δεν είναι διαθέσιμη. Αυτό μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση για διαφορετικό όχημα σε κάθε κατεύθυνση

Δεν επιτρέπουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την κράτηση δύο διαφορετικών οχημάτων σε κάθε κατεύθυνση. Αν η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για το επιλεγμένο δρομολόγιο, τότε σας προτείνουμε να κάνετε 2 απλές κρατήσεις

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση για διαφορετικό αριθμό επιβατών σε κάθε κατεύθυνση

Δεν επιτρέπουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την κράτηση για διαφορετικό αριθμό επιβατών σε κάθε κατεύθυνση. Αν η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για το επιλεγμένο δρομολόγιο, τότε σας προτείνουμε να κάνετε 2 απλές κρατήσεις

Ολοκλήρωσα την διαδικασία κράτησης , τώρα γίνεται;

Με την ολοκλήρωση των βημάτων της διαδικασίας κράτησης μέσω της i-ferry.gr, θα σας αποσταλεί άμεσα email με την επιβεβαίωση της κράτησης σας, τον μοναδικό αριθμό κράτησης , τα όλα στοιχεία που έχετε δηλώσει κατά την ώρα της κράτησης και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ταξίδι σας.

Εάν έχει περάσει αρκετή ώρα από την online αγορά του εισιτηρίου σας και δεν έχετε λάβει το σχετικό e-mail επιβεβαίωσης παρακαλούμε ελέγξετε τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα σας . Στην περίπτωση που εξακολουθείτε να μην βρίσκεται το email επιβεβαίωσης θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας ώστε να επαληθεύσουμε την ορθή ολοκλήρωση της διαδικασίας της κράτησης και κατ επέκταση την δέσμευση των επιλεγμένων από εσάς θέσεων στο επιλεγμένο δρομολόγιο.

Έλαβα το email επιβεβαίωσης της κράτησης μου. Τι πρέπει να κάνω;

Με την λήψη του email επιβεβαίωσης έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η κράτηση και στο συγκεκριμένο email αναφέρονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες του ταξιδιού σας καθώς και τα ονόματα , τα οχήματα και ο τρόπος παραλαβής των εισιτηρίων σας που έχετε δηλώσει κατά την διαδικασία της κράτησης.

Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά την ορθότητα όλων των στοιχείων της κράτησης που έχετε κάνει και να ενημερώσει , την i-ferry.gr, για τυχόν λάθη που θα προκύψουν άμεσα.

Έλαβα το email επιβεβαίωσης της κράτησης μου και υπάρχει λάθος στα στοιχεία . Τι πρέπει να κάνω;

Στο email αναγράφονται τα στοιχεία που έχετε δηλώσει κατά την διαδικασία κράτησης. Στην περίπτωση που καποίο από τα στοιχεία είναι λάθος θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λανθασμένα στοιχεία. Σας ενημερώνουμε ότι θα πράξουμε τα απαραίτητα αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτή μια τέτοια αλλαγή στοιχείων.

Στο email επιβεβαίωσης διαπίστωσα ότι έχω κάνει λάθος στον τρόπο γραφής του ονόματος. Τι πρέπει να κάνω;

Μέχρι πρότινως οι κανονισμοί στην ακτοπλοϊα ήταν αρκετά ελαστικοί σχετικά με τυχόν λανθασμένη γραφή ονομάτων ή στοιχείων οχημάτων. Αν είναι εύκολα κατανοητό ότι πρόκειται για λάθος του εκδότη (π.χ. αναγραμματισμός) δεν θα έχετε πρόβλημα. Όμως καλό θα ήταν να αποφεύγονται λάθη και ανακρίβειες κατά την καταχώρηση των στοιχειών σας στην διαδικασία κράτησης γι αυτό σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό. Η ταυτοπροσωπία κατά την επιβίβαση είναι πιο σχολαστική όταν πρόκειται για δικαιούχους εκπτωτικών εισιτηρίων. (π.χ. πολύτεκνους).

Μπορώ να ταξιδέψω με ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Τα εισιτήρια της Ελληνικής Ακτοπλοΐας στην πλειοψηφία τους είναι έντυπα. Η Hellenic Seaways, η Aegean Speed Lines και η Golden Star Ferries είναι οι μοναδικές εταιρείες που εφαρμόζουν την υπηρεσία smart ticket (ηλεκτρονικό εισιτήριο). Με την ολοκλήρωση της κράτησης από το site μας, έχετε την δυνατότητα να εκτυπώσετε τα εισιτήρια στο σπίτι ή να παραλάβετέ το QR code στο κινητό σας και να επιβιβαστείτε απευθείας στο πλοίο. Για όλες τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρίες θα πρέπει να έχετε παραλάβει πριν την αναχώρηση σας τα έντυπα εισιτήρια που εκδίδονται είτε από τα γραφεία μας είτε από την ακτοπλοϊκή εταιρία και τους ναυτιλιακούς της πράκτορες.

Έαν δεν μπορώ να ταξιδέψω, μπορεί να ταξιδέψει κάποιος άλλος στη θέση μου;

Το εισιτήριο είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται. Ο επιβάτης που αναγράφεται στο εισιτήριο πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον επιβάτη που θα ταξιδέψει.

Τι πρέπει να κάνω εάν χάσω το email επιβεβαίωσης ή τον κωδικό κράτησης μου;

Στην περίπτωση που χάσετε το email επιβεβαίωσης ή τον κωδικό της κρατήσης σας , θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας με email ή με την ακτοπλοϊκή εταιρία ώστε να μας ενημερώσετε για το ακριβές δρομολόγιο σας και το όνομα σας ώστε να τον βρούμε και να σας τον δώσουμε εκ νέου.

Τρόποι πληρωμής

Πώς γίνεται η πληρωμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων;

Η πληρωμή των ακτοπλοικών εισιτηρίων που εκδίδετε online από την i-ferry.gr γίνεται με την άμεση χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας.

Οι κάρτες που δεχόμαστε είναι:
• Visa (πιστωτική ή χρεωστική)
• MasterCard (πιστωτική ή χρεωστική)

Είναι ασφαλής η χρήση της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας μου στην i-ferry.gr;

Για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια για τα στοιχεία σας, στην i-ferry.gr στο βήμα της πληρωμής σας μεταφέρουμε στο ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία τις κάρτας σας αποστέλλονται απευθείας στην τράπεζα χωρίς να μεσολαβoύμε ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος τρίτος. Επίσης η αποστολή των στοιχείων σας στην i-ferry.gr γίνεται με κρυπτογράφηση SSL 256-bit έτσι ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η ασφάλεια των στοιχείων σας.

Μπορώ να πληρώσω με την πιστωτική μου κάρτα την κράτηση που ανήκει σε τρίτο πρόσωπο;

Υπάρχει η δυνατότητα, να πληρώσετε με την πιστωτική σας κάρτα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που ανήκουν σε τρίτο πρόσωπο. Όμως, έχετε υπόψη ότι σε τέτοια περίπτωση η i-ferry.gr θα ζητήθούν από τον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας επιπλέον στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει την αποδοχή της συναλλαγής εκ μέρους του. Συνήθως θα σας ζητηθούν να στείλετε στο [email protected] ή στο φαξ 210 57 51 962 τη φωτοτυπία της πιστωτικής κάρτας και μια ενυπόγραφη εξουσιοδότηση από πλευράς του κατόχου της πιστωτικής κάρτας, μέσω της οποίας αποδέχεται την συγκεκριμένη συναλλαγή, ώστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της έκδοσης των εισιτηρίων σας.

Γιατί δεν ολοκληρώνεται η πληρωμή με την πιστωτική κάρτα μου;

Μερικές φορές συμβαίνει η τράπεζά μας να απορρίπτει την πληρωμή σας ή η τράπεζά σας να μην επιτρέπει την πληρωμή να ολοκληρωθεί. Σε τέτοια περίπτωση, λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος που σας εξηγεί ότι η πληρωμή σας έχει απορριφθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας διάφορων λόγων, όπως για παράδειγμα λόγω του ότι έχετε εισαγάγει ένα λάθος ψηφίο από τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή επειδή δεν έχετε αρκετό υπόλοιπο στην κάρτα, ή απλώς διότι υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης μεταξύ των τραπεζών.

Αυτό που προτείνουμε είναι να δοκιμάσετε ξανά αργότερα, βεβαιώνοντας ότι έχετε εισαγάγει σωστά όλα τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική πιστωτική κάρτα Visa ή MasterCard

Επιπλέον, χρησιμοποιούμε σύστημα ασφαλών συναλλαγών 3D για να αποφύγουμε τις απατηλές συναλλαγές. Εάν η πιστωτική σας κάρτα δεν είναι ενεργοποιημένη για ασφαλισμένες 3D συναλλαγές, ενδέχεται να απορριφθεί για λόγους ασφαλείας ειδικά εάν η απόπειρα της πληρωμής πραγματοποιείται εκτός των εργάσιμων ώρων της i-ferry.gr. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε να προσπαθήσετε ξανά κατά την διάρκεια αυτών των ωρών ή χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα με δυνατότητα 3D. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας

Παραλαβή εισιτηρίων

Πως μπορώ να παραλάβω τα εισιτήρια μου;

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που εκδίδονται από την i-ferry.gr μπορείτε να τα παραλάβετε με τους παρακάτω τρόπους τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε στο 5ο βήμα της διαδικασίας κράτησης :

Από τα γραφεία μας, χωρίς χρέωση, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας μας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-18:00 & Σάββατο 09:00-14:00

Από τα λιμενικά γραφεία ή τους κεντρικούς λιμενικούς πράκτορες της ναυτιλιακής εταιρίας που βρίσκονται στο λιμάνι αναχώρησης (2-3 ώρες πριν την αναχώρηση)

Να σας αποσταλούν με ταχυμεταφορική εταιρία στην επιθυμητή διεύθυνση .

Στην περίπτωση αποστολής των εισιτηρίων στο χώρο της επιλογής σας, επιβαρύνεστε με επιπλέον ποσό:

i. 3,50 € για αποστολές εντός Αθηνών/Αττικής
ii. 6 € για αποστολές εκτός νομού Αττικής.
iii. 8 € για αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές εντός Ελλάδος.*
iv. 22 € για αποστολές στο εξωτερικό.

*Απομακρυσμένες περιοχές θεωρούνται όσες περιοχές απέχουν απά τα τοπικά γραφεία της ACS Courier περισσότερο από 5χλμ.

Ο πιο διαδεδομένος και ασφαλής τρόπος είναι είτε από το γραφείο μας είτε από το κιόσκι της εταιρείας στο λιμάνι απέναντι από το πλοίο, πριν την αναχώρηση σας.

Εάν επιλέξω να παραλάβω τα εισιτήρια μου απο το λιμενικό γραφείο της εταιρίας τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να προσέλθετε στα κεντρικά γραφεία ή τα κιόσκια των ακτοπλοικών εταιρίων καθώς και τους κεντρικούς αντιπροσώπους τους τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου στην Ελλάδα και 2 ώρες στην Ιταλία , με τον κωδικό (ή κωδικούς) κράτησης και την ταυτότητα σας. Είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζετε τον κωδικό για την άμεση εύρεση της κράτησης σας καθώς το online σύστημα της ακτοπλοικής εταιρίας δεν αναγνωρίζει την κράτηση με άλλο τρόπο.
Στην περίπτωση που ταξιδεύτε μαζί με το όχημα σας θα πρέπει να προσκομίσετε και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Πως θα βρω το γραφείο / κιόσκι στο λιμάνι που θα παραλάβω τα εισιτήρια μου;

Τα στοιχεία του γραφείου παραλαβής των εισιτηρίων ανά λιμάνι μπορείτε να τα βρείτε στο i-ferry.gr στην ενότητα «Ακτοπλοικές εταιρίες» επιλέγωντας την εταιρία που ταξιδεύτε είτε στις πληροφορίες του email επιβεβαίωσης που θα λάβετε μετά την ολοκλήρωση της κράτησης σας.

Εάν επιλέξω να παραλάβω τα εισιτήρια μου με ταχυμεταφορική εταιρία τι πρέπει να γνωρίζω;

Η i-ferry.gr σας δίνει την δυνατότητα να παραλάβετε τα εισιτήρια με ταχυμεταφορική εταιρία στην διεύθυνση που επιθυμείται.

Οι αποστολές με ταχυμεταφορική εταιρία γίνονται πάντα σε εργάσιμες ώρες (09:00-17:00). Η εταιρεία ταχυμεταφορών δεν αφήνει ποτέ τα εισιτήρια σε γραμματοκιβώτια, πρέπει να είναι ο παραλήπτης ή κάποιος εκ μέρους του εύκαιρος προκειμένου να τα παραλάβει. Οι παραδόσεις με ταχυμεταφορική εταιρία στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός από τις δυσπρόσιτες περιοχές) γίνονται εντός 2-3 ημέρων από την ημερομηνία έκδοσης των εισιτηρίων. Εάν η διεύθυνση που έχετε δηλώσει βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή η παράδοση γίνεται εντός 3-4 ημερών.

Γενικά, καλό θα ήταν, σε περίπτωση που επιθυμείτε, να λάβετε τα εισιτήρια σας με courier, η έκδοση τους να γίνεται τουλάχιστον έξι εώς επτά ημέρες πριν την παραλαβή για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, σφαλμάτων ή παραλείψεων

Εφόσον έχετε επιλέξει την παράδοση των εισιτηρίων μέσω ταχυμεταφορικής εταιρίας στο χώρο σας, ισχύουν οι όροι παράδοσής που θέτει η ταχυμεταφορική εταιρεία. Εάν απωλεσθεί ο φάκελος που περιέχει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με ευθύνη της εταιρείας courier, η αποζημίωση ανέρχεται περίπου στα 70 ευρώ και όχι στο συνολικό κόστος των εισιτηρίων. Η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνετε. Σε περίπτωση απουσίας σας κατά την παράδοση των εισιτηρίων από την ταχυμεταφορική εταιρία, ή σε περίπτωση που η διεύθυνση που έχετε δηλώσει δεν είναι ακριβής, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παράδοση των εισιτηρίων στο χώρο σας, τα εισιτήρια επιστρέφονται από την ταχυμεταφορική εταιρία στα γραφεία μας και πλέον η παραλαβή τους θα πραγματοποιείται μόνο από εκεί. Εάν επιθυμείτε την εκ νέου αποστολή των εισιτηρίων στο χώρο σας, τότε θα χρεωθείτε με το επιπλέον κόστος της δεύτερης αποστολής.

Μπορώ να ταξιδέψω με ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Αν ταξιδεύετε με Hellenic Seaways, Golder Star Ferries, Aegean Speed Lines, ή τη Σκύρος Ναυτιλιακή Εταιρεία μπορείτε να χρησιμοποιήσειτε e-ticket. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κράτησής σας θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης το οποίο θα περιλαμβάνει τα link για τις πλατφόρμες web check-in των ακτοπλοϊκών εταιρειών που θα ταξιδέψετε. Κάνετε web check-in, κατεβάζετε τα e-tickets, τα εκτυπώνετε ή τα αποθηκεύετε στο κινητό/tablet σου και επιβιβάζεσθε με την επίδειξη τους στο πλοίο!

Το e-ticket ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένς εταιρίες.

Ακυρώσης και αλλαγές εισιτηρίων

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο μου λόγω απεργίας ή κακοκαιρίας, τι πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που το δρομολόγιο που ταξιδεύτε ακυρωθεί λόγω απεργίας ή κακοκαιρίας έχετε τις εξής επιλόγες :

a. Να επικοινωνήσετε με τα λιμενικά γραφεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας από τα οποία μπορείτε να μάθετε την νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου. Σε αυτή την περίπτωση ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης ενδέχεται να πρέπει να αλλαχθούν τα εισιτήρια σας για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση. Τα λιμενικά γραφεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας μπορούν να σας ενημερώσουν για την διαδικασία.

b. Να σας επιστρέφει το ποσό της κράτησης σας για το συγκεκριμένο δρομολόγιο στο ακέραιο. Για την επιστροφή θα πρέπει να προσκομίσετε τα εισιτήρια σας στο γραφείο μας ώστε να σας επιστραφεί άμεσα το ποσό μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Η i-ferry.gr θα πιστώσει άμεσα το ποσό στην πιστωτική σας κάρτας, ο ακριβής χρόνος που θα είναι πάλι διαθέσιμο προς χρήση εξαρτάται αποκλειστικά από την εκδότρια τράπεζα της πιστωτικής σας κάρτας.

Για ακυρώσεις εισιτηρίων λόγω απεργίας ή κακοκαιρίας δεν υπάρχει καμιά επιπλέον χρεώση από την i-ferry.gr

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που χάσω τα εισιτήρια μου;

Σε περίπτωση που χάσετε τα εισιτήρια σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πέλατων της ακτοπλοϊκής εταιρείας που ταξιδεύατε και να την ενημερώσετε για την απώλεια των εισιτηρίων σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει δυνατότητα επανεκτύπωσης των απωλεσθέντων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει την απώλεια ειστηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να ελεγξούν εάν τα συγκεκριμένα εισιτήρια έχουν χρησημοποιηθεί στο ίδιο ή σε άλλο δρομολόγιο και εφόσον δεν έχουν χρησημοποιηθεί συνήθως σας επιστρέφουν τα χρήματα ή σας δίνουν την δυνατότητα να εκδόσετε από τα γραφεία τους εισιτήρια για το ίδιο δρομολόγιο σε νέα ημερομηνία. Η διαδικασία διασταύρωσης της χρήσης ή όχι των συγκεκριμένων εισιτηρίων συνήθως διαρκεί από 2 έως 6 μήνες.

Επομένως θα πρέπει να εκδόσετε νέα εισιτήρια για το ταξίδι σας και κατόπιν να ακολουθήσετε τις διαδικασίες, που ορίζει η πολιτική της κάθε ακτοπλοϊκής εταιρείας σε απευθείας συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της.

Θέλω να κάνω αλλαγή στα ακτοπλοϊκά εισιτηρία που έχω εκδώσει. Τι πρέπει να κάνω;

Κατ’ αρχάς η οποιαδήποτε αλλαγή δεν είναι δυνατό, να πραγματοποιηθεί online

Αν θέλετε να αλλάξετε κάποια κράτηση για ακτοπλοικά εισιτήρια που έχετε κάνει μέσω του online σύστηματός της i-ferry.gr, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail ή της φόρμας επικοινωνίας. Πρέπει να μας γνωστοποιήσετε τις λεπτομέρειες της κράτησής σας (τον κωδικό κράτησης, όνομα επιβάτη) και να μας ενημερώσετε τι είδους αλλαγές θέλετε να κάνετε.

Από τη στιγμή εκείνη, ελέγχουμε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων και των τιμών τη συγκεκριμένη περίοδο, προσπαθούμε να κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μία χρέωση για τη διαδικασία αλλαγής από την i-ferry.gr που αναλογεί σε 3€ ανά εισιτήριο συν το κόστος που τυχόν προκύψει από την αλλαγή.

Οι όροι ακύρωσης και τροποποίησης των εισιτηρίων εξαρτώνται από τους όρους που έχει θέσει ο εκάστοτε πάροχος . Η i-ferry.gr δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη που αφορά ακυρώσεις και αλλαγές, κάθως δεν δύναται να επηρεάσει τους όρους του εκάστοτε παρόχου σε κανένα σημείο τους.

Εφόσον μας ενημερώσετε έγκαιρα για την αλλαγή που επιθυμείται να πραγματοποιήσουμε και αυτή είναι εφικτή βάσει των κανονισμών του παρόχου και της διαθεσιμότητας με τα νέα δεδομένα που μας ζητήσατε τότε η διαδικασία που θα ισχύει είναι η κάτωθι :

a. Εάν έχετε παραλάβει τα χάρτινα αποκόμματα των εισιτηρίων σας από τα γραφεία μας ή μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς τότε θα πρέπει να μας επιστρέψετε εγκαίρως τα σώματα των παλιών σας εισιτηρίων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης τους με τα νέα εισιτήρια σας (χωρίς την προηγούμενη παραλαβή των παλιών σας εισιτηρίων δεν είναι δυνατή η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης με τα νέα εισιτήρια).

b. Εάν έχετε ζητήσει να παραλάβετε τα εισιτήρια στο λιμάνι αναχώρησης σας και αυτά δεν έχουν εκδοθεί μπορούμε να προβούμε στην αλλαγή που επιθυμείται και να παραλάβετε τα νέα σας εισιτήρια από το λιμάνι αναχώρησης σας. Σημαντική προυπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η αλλαγή των εισιτηρίων να έχει ζητηθεί εγγράφως έγκαιρα βάσει της εμπορικής πολιτικής της ακτοπλοϊκής εταιρίας που ταξιδέυετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα εισιτήρια ειδικής προσφοράς δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου
Αλλαγές μπορείτε να κάνετε σε δρομολόγια της ίδιας πάντα ακτοπλοϊκής εταιρείας, αναλόγως με τους περιορισμούς που θέτει η καθεμία εξ’ αυτών και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα στο πλοίο.
Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με διαφορετική εταιρεία, τότε θα πρέπει να ακυρώσουμε τα παλιά εισιτήρια (με ή χωρίς ακυρωτικά αναλόγως με τη χρονική στιγμή ακύρωσης και τους κανονισμούς της κάθε εταιρείας) και να προβούμε σε νέα έκδοση.
Η κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ξεχωριστή πολιτική και κανονισμούς όσον αφορά σε αλλαγές & ακυρώσεις. Συνιστούμε, να μην προχωράτε σε νέες online εκδόσεις εισιτηρίων με προοπτική την εκ των υστέρων αντικατάσταση αυτών γιατί αυτό δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν επιτρέπουν τη μετατροπή εισιτηρίων σε ανοικτής ημερομηνίας λίγο πριν ή μετά τον απόπλου

Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι και θέλετε να αλλάξετε τα ακτοπλοικά εισιτήρια των άλλων προορισμών σας, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τα κεντρικά της ναυτιλιακής σας εταιρείας

Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης ενός εισιτηρίου, ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει εγγράφως την j-ferry.gr, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην οποιαδήποτε αλλαγή. Διαφορετικά, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο τον χρήστη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διαβάσει τους κανονισμούς των ναύλων προτού προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Αλλαγές/Ακυρώσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται από το τμήμα αλλαγών/ακυρώσεων Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

Θέλω να κάνω ακυρώσω στα ακτοπλοϊκά ειστηρία που έχω εκδώσει. Τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε το εισιτήριό σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι εφαρμόζεται η ακυρωτική πολιτική κάθε ναυτιλιακής εταιρείας ξεχωριστά καθώς και της i-ferry.gr.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε την κράτηση εισιτήριου σε ανοιχτή ημερομηνία (open).

Οποιαδήποτε ακύρωση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δεν είναι δυνατό, να πραγματοποιηθεί online

Οι όροι ακύρωσης των εισιτηρίων εξαρτώνται από τους όρους που έχει θέσει ο εκάστοτε πάροχος . Η i-ferry.gr δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη που αφορά ακυρώσεις και αλλαγές, κάθως δεν δύναται να επηρεάσει τους όρους του εκάστοτε παρόχου σε κανένα σημείο τους.

Για να ακυρωθεί το εισιτήριό σας, πρέπει να το στείλετε στο γραφείο μας. Η διαδικασία ακύρωσης αρχίζει από τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας το εισιτήριό σας. Για κάθε ακύρωση που ζητά ο επιβάτης, εκτός τυχόν ακυρωτικών από τις ναυτιλιακές εταιρείες, ισχύει και χρέωση για τη διαδικασία ακύρωσης από την i-ferry.gr που αναλογεί σε 3€ ανά εισιτήριο.

Η σύνηθης ακυρωτική πολιτική των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι :
Έως 14 ημέρες προ του απόπλου: 100% επιστροφή του ναύλου ή αλλαγή σε νέα/ανοιχτή ημερομηνία
Έως 7 ημέρες προ του απόπλου: 75% επιστροφή του ναύλου ή αλλαγή σε νέα/ανοιχτή ημερομηνία
Έως 24 ώρες προ του απόπλου: 50% επιστροφή του ναύλου ή αλλαγή σε νέα/ανοιχτή ημερομηνία
Η κάθε εταιρία δύναται να διαφοροποιείται από την παραπάνω γενική ακυρωτική πολιτική και σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της ακτοπλοϊκής εταιρίας που έχετε εκδόσει τα εισιτήρια σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα εισιτήρια ειδικής προσφοράς δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου.

Για ακυρώσεις που γίνονται σε χρόνο λιγότερο των 12 ωρών προ του απόπλου ΔΕΝ επιστρέφεται ο ναύλος

Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και η αλλαγή ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

Εφόσον μας ενημερώσετε έγκαιρα για την ακύρωση που επιθυμείται να πραγματοποιήσουμε και αυτή είναι εφικτή βάσει των κανονισμών του παρόχου τότε η διαδικασία που θα ισχύει είναι η κάτωθι :

Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε ακτοπλοϊκό εισιτήριο που έχει ήδη εκδοθεί, η επιστροφή των χρημάτων στην πιστωτική κάρτα που χρησημοποιήθηκε για την αρχική συναλλάγη γίνεται σύμφωνα με την ακυρωτική πολιτική κάθε ναυτιλιακής εταιρείας και της i-ferry.gr , αμέσως μόλις λάβουμε την αντίστοιχη πίστωση από την ακτοπλοϊκή εταιρία. Θα πρέπει να ειδοποιηθούμε για την ακύρωση του εισιτηρίου σας γραπτώς (με e-mail ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας) τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, ειδάλλως δεν ευθυνόμαστε αν η ακύρωση δεν είναι δυνατή λόγω έλλειψης χρόνου.

Εάν έχετε παραλάβει τα εκτυπωμένα αποκόμματα των εισιτηρίων σας από τα γραφεία μας ή μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς τότε θα πρέπει να μας επιστρέψετε εγκαίρως τα σώματα των παλιών σας εισιτηρίων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ακύρωσης (χωρίς την προηγούμενη παραλαβή των εισιτηρίων σας δεν είναι δυνατή η ακύρωση τους).

Επίσης, αν είτε ο πελάτης ακυρώσει τα εισιτήριά του ή η εταιρεία ακυρώσει το δρομολόγιο, τότε ο επιβάτης πρέπει να μας στείλει πίσω τα εκτυπωμένα εισιτήρια . Τα έξοδα αποστολής των εισιτηρίων προς το γραφείο μας επιβαρύνουν τον επιβάτη.

Αλλαγές/Ακυρώσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται από το τμήμα αλλαγών/ακυρώσεων Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00 .

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις έχουν ενημερωτκό χαρακτήρα με σκοπό την γενική ενημέρωση του χρήστη. Οι ακριβής όροι και εμπορικές πολιτικές της εκάστοτε ακτοπλοϊκής εταιρίας αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδας της , από την οποία μπορεί να ενημερωθεί ο χρήστης για όλες τις λεπτομέρειες που ενδέχεται να τον αφορούν.